Agricultura din România poate și trebuie să fie una performantă în Uniunea Europeană. Ori acest lucru poate deveni realitate doar prin aplicarea unor măsuri unitare pentru statele membre de susținere a fermierilor și a proprietarilor de terenuri agricole. Asta consideră deputatul bistrițean Doina Pană, care candidează pentru un loc în Parlamentul European, din partea PSD, la alegerile de duminică.
Mandatul echipei PSD care ne va reprezenta în viitoarea legislatură a Parlamentului European este unul clar: să obțină pentru România și celelalte state membre UE din Europa de Est tratament egal în privința acordării subvențiilor destinate agriculturii, din fonduri nerambursabile comunitare. Deputatul bistrițean Doina Pană, care candidează pentru Parlamentul European din partea PSD, și-a propus să susțină, împreună cu colegii ei, construcția cadrului legal la nivelul UE prin care va fi oferită aceeași valoare a subvenţiei medie pe ha pentru toţi agricultorii din Uniune, indiferent de țară. Acest lucru va ajuta substanțial tinerii fermieri din România, consideră Doina Pană, și va duce la nașterea unui mediu competitiv în care toți jucătorii de pe piața europeană au șanse egale.
”Vedem chiar și la noi în Bistrița-Năsăud cât de mult contează pentru fermieri și proprietarii de terenuri agricole aceste subvenții. În 3-4 ani, tocmai pentru că proprietarii de terenuri agricole au beneficiat de subvenții, pe care Guvernul PSD le-a plătit chiar în avans, în România au înflorit mici afaceri ale oamenilor care doresc să își muncească pământurile. Și le cumpărăm cu plăcere produsele, pentru că sunt bune, sunt cu gust, sunt naturale. Iar noi, echipa PSD, vrem să obținem mai mult pentru ei de la Uniunea Europeană, să intre în competiție pe picior de egalitate cu fermierii occidentali. Nu vreau să mai vedem în țara noastră, atât de dăruită de Dumnezeu cu teren fertil, câmpuri nelucrate. Oamenii, dacă sunt ajutați cum se cuvine, muncesc!” spune Doina Pană, candidat PSD pentru Parlamentul European.
În cazul în care acest lucru nu va fi posibil, europarlamentarii PSD vor milita pentru stabilirea plafoanelor pentru subvenția agricolă în funcție de suprafața agricolă a fiecărei țări, pentru a uniformiza subvenția agricolă pentru toți agricultorii, indiferent de țara de origine.
Totodată, echipa PSD din Parlamentul European va lupta pentru asigurarea egalității de șanse între țările member UE în materie de acces la marile proiecte de infrastructură. Prin astfel de programe, România poate finaliza din bani europeni proiectele de infrastructură agricolă precum irigații, cadastru, drumuri etc, demarate deja din bani guvernamentali.
(PE) MATERIAL ELECTORAL PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT
Care agricultura ? Ca 75% din suprafetele de teren agricol care erau in Romania au fost vandute la straini…Ce a mai ramas, in zonele de deal in special, nu se mai poate numi suprafata agricola. Si asta tocmai sub guvernarile PSD. Iar acuma vine cineva de la …PSD…si tine discursuri despre incurajarea agriculturii romanesti.