Curtea Constitutionala va achizitiona mobilier nou. Mai exact, institutia a cheltuit 100.000 de euro pentru  reamenajarii salii de sedinte a CCR. Judecatorii vor avea scaune elegante, de tip jilt si un nou prezidiu. "Scaunele erau intr-un hal ca ne era teama sa nu se rupa", a declarat pentru rtv.net Ruxandra Sabareanu, secretarul general al CCR. Pana si mapele din piele ale judecatorilor vor fi speciale, impodobite cu foita de aur.

Potrivit Ruxandrei Sabareanu, achizitia de mobilier nou devenise urgenta din cauza degradarii celui existent, care oricum fusese unul improvizat de catre Camera Deputatilor.

"Scaunele erau intr-un hal ca ne era teama sa nu se rupa, iar masa din sala de consiliu era formata din mese mai mici peste care era pusa un postav ca sa nu e vada", a spus Ruxandra Sabareanu.

Aceasta a negat ca scaunele noi vor fi personalizate pentru fiecare judecator, dar a admis ca cele 12 scaune ale magistratilor vor fi altfel decat celelalte din sala de sedinta.

"Se cere un anumit stil, in concordanta cu cladirea, nu scaune de bucatarie. Cele pentru judecatori sunt mai largi, au brate, spatar. Este un mobilier elegant, dar este unul pentru o sala de judecata", a spus secretarul general al CCR.

Cat despre discutia despre foita de aur care ar urma sa acopere masa, Sabareanu a precizat ca este vorba doar de niste mape din piele care vor fi in fata fiecarui judecator si care vor avea pe margine o linie aurita.

"Lucrurile astea pot fi verificare foarte usor deoarece au fost achizitionate prin SEAP (sistemul electronic de achizitii publice) si pot fi verificate foarte usor", a mai precizat Ruxandra Sabareanu.

Despre achizitia de echipament video pentru transmiterea in direct a sedintelor secretarul general al CCR a spus ca este doar un proiect pe termen mai lung.

"Cand a fost reamenajata sala de sedinte publice, au fost instalate si cablurile prin tuburile de plexiglas ca atunci cand vom cumpara echipamentul sa nu mai fie nevoie sa mai spargem inca o data peretii. Deocamdata, doar ne gandim la echipament pentru ca acum nu avem bani. Nici macar pentru 2013 nu este sigur", a spus Sabareanu precizand ca, daca va fi cumparata, aparatura video va fi instalata doar in sala de sedinte publice, nu si in sala de consiliu unde judecatorii se retrag sa delibereze.

Valoarea totala a reamenajarii salii de sedinte a CCR- zugravit, instalare cabluri si achitionarea de mobilier – este de circa 100.000 de euro. De altfel, Curtea Constitutionala a dat publicitatii, miercuri, un comunicat oficial in care precizeaza circumstantele care au dus la achizitia de mobilier.

"Proiectul de reamenajare si de dotare cu mobilier a Salii de sedinte publice a Curtii Constitutionale, corespunzator functionalitatii acesteia, ca spatiu necesar desfasurarii sedintelor publice de judecata, a fost prevazut in fundamentarea bugetului Curtii Constitutionale pe anul 2012. Astfel, tinand cont de starea de uzura avansata si de degradare a mobilierului aflat in folosinta de mai bine de 17 ani, constand din piese in cea mai mare parte improvizate, puse la dispozitie de Camera Deputatilor si niciodata pana in prezent reinnoite, proiectul a fost aprobat ca obiectiv prioritar al Planului de investitii", se arata in respectivul comunicat.

"Detaliile de executie, prezentate potrivit conditiilor stabilite de proiectant, se refera la exigentele de calitate si estetica impuse atat de ambientul arhitectonic (Palatul Parlamentului, unde isi are sediul Curtea Constitutionala), cat de necesitatea asigurarii solemnitatii actului de justitie constitutionala", mai motiveaza CCR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.