Halterofilul Răzvan Martin, medaliatul cu bronz la Olimpiada de la Londra, va trebui să se decidă până mâine dacă va accepta apartamentul oferit drept premiu de municipalitatea bistriţeană sau suma de bani aprobată de consilierii municipali liberali, în  şedinţa extraordinară a consiliului local din luna august.

 

Primarul Ovidiu Creţu a prezentat, marţi, presei locale  cum arată apartamentul gata finisat, pe care doreşte să îl dea sportivului. Potrivit edilului Bistriţei, Răzvan Martin trebui să se decidă până mâine dacă optează pentru locuinţa pe care primăria i-o pune la dispoziţie sau pentru premiul în valoare de o sută de mii de lei.

"Este singurul apartament pe care noi îl avem în proprietate şi care este disponibil. Avea nevoie (n.r. – Răzvan Martin) de un apartament şi nu de o garsonieră, pentru că în familie sunt mai multe persoane. Din păcate, aşa cum am mai făcut precizarea şi în şedinţa de consiliu, nu avem posibilitatea legală de a-i da în proprietate acest apartament, dar putem să i-l dăm în folosinţă pe o perioadă de 50 sau o sută de ani, fără să plătească nimic. Pe lângă faptul că nu plăteşte chirie, nu plăteşte nici impozit pe acesta. (…) Aştept până mâine o hotărâre a lui, dacă doreşte apartamentul sau dacă doreşte banii ", a spus Ovidiu Creţu.

În opinia edilului, modificarea făcută pe proiectul care viza premierea lui Răzvan Martin, făcută în Consiliul Local este ilegală, întrucât suma de bani propusă drept premiu nu a fost cuprinsă în bugetul local. Cu toate acestea, va putea fi făcută o rectificare de buget în cazul în care Răzvan Martin va alege banii şi nu apartamentul.

"Hotărârea, în forma în care a fost adoptată, nu va putea fi pusă în aplicare pentru că încalcă legea, în sensul că nu există prevedere bugetară la nivelul sumelor aprobate. Dar dacă Răzvan Martin va spune că preferă banii, atunci, fie în şedinţa ordinară, fie într-o şedinţă extraordinară  în săptămâna viitoare vom intra cu o rectificare de buget. Vom rectifica bugetul la nivelul sumelor respective şi atunci vom reveni cu un alt proiect de hotărâre la nivelul la care a fost aprobat data trecută. Dacă Răzvan va prefera apartamentul, a cărui valoare dacă facem nişte socoteli, depăşeşte cu mult un miliard de lei vechi, atunci voi reveni în Consiliul local cu proiectul de hotărâre cu nivelul de premiere pe care l-am propus", a precizat Ovidiu Creţu.

În cazul în care Răzvan Martin va alege apartamentul pe care municipalitatea i-l pune la dispoziţie, el va beneficia şi de premiul de 10.000 de lei, sumă propusă, în varianta iniţială, drept premiu pe lângă locuinţă. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.