În plină eră a tehnologiei, criptomonedele au devenit un fenomen global cunoscut de majoritatea oamenilor. Acestea reprezintă valute virtuale, adică bani digitali, ce nu depind de bănci sau guverne, dar pot fi schimbate la fel ca orice monedă fizică.

Studenția este acea perioadă a vieții când lipsa banilor reprezintă principala problemă, așadar fiecare student apelează la fel și fel de metode inventive pentru a face bani. Astfel, adaptându-se acestui fenomen al criptovalutei, campusurile studențești pot reprezenta un adevărat izvor de bogăție.

Potrivit unui studiu realizat de compania americană de tehnologie Cisco, campusurile universitare se situează pe locul doi în topul celor mai mari mineri de criptomonede, cu un procent de 22%, situându-se în spatele sectorului energetic și al utilităților, ce măsoară un procent de 34%.

Austin McBride, cercetător Cisco consideră că mineritul în căminele studențești este atât de răspândit, deoarece: ”Dificultatea (cu care se obțin criptomonedele) pentru o mulțime de monede digitale este foarte mare în prezent – ceea ce înseamnă că costul pentru energia electrică și internet este mai mare decât profitul pe care îl poate produce din exploatarea acestor monede. Dacă nu trebuie să plătești aceste costuri, atunci ești într-un loc foarte bun pentru a face bani.” 

Acesta a adăugat însă faptul că nu toate aceste activități sunt realizate de studenți, menționând atacurile cibernetice din partea hackerilor asupra unor computere vulnerabile, ce au reușit astfel să instaleze programe malware care folosesc dispozitivele pentru obținerea mondeleor virtuale.

McBride speculează faptul că locul întâi în top este ocupat de sectorul energetic și al utilităților, prin simplul fapt că aceste companii folosesc computere vechi ce pot fi ușor infectate cu malware-uri de minerit criptomonede.

În top se mai situează industria sănătății- cu 7%, media – cu 6% și sectorul educației preuniversitare – cu 4%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.