Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) decide, joi, asupra delegării în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a lui Călin Nistor, procuror şef adjunct în cadrul Direcţiei.
Călin Nistor, procuror şef adjunct în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, este cel care asigură conducerea interimară a DNA în condiţiile în care, după plecarea Ancăi Jurma de la şefia instituţiei, procurorul general Augustin Lazăr nu a mai făcut o propunere de interimar.
La începutul anului, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) trebuia să dezbată propunerea de prelungire a delegării Ancăi Jurma la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, însă aceasta a anunţat, printr-o scrisoare transmisă CSM, că nu mai doreşte încă un mandat interimar la conducerea DNA. Anca Jurma a explicat ulterior că printre motivele care au stat la baza refuzului său de a mai conduce Direcţia Naţională Anticorupţie a stat şi înregistrarea convorbirii sale cu Florentina Mirică din sediul DNA. Jurma arăta atunci, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu se poate solidariza cu maniera în care unii procurori au înţeles să îşi exprime nemulţumiri profesionale sau personale „folosind metode ascunse, nelegale şi nedeontologice, nedemne de un magistrat”.
Cât despre conducerea DNA, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că a propus-o din nou pe Adina Florea pentru funcţia de procuror-şef, după ce preşedintele Klaus Iohannis o respinsese deja o dată. Şeful statului a anunţat ulterior că noua propunere se află în analiză. O decizie a Administraţiei Prezidenţiale referitor la şefia Direcţiei nu a fost încă luată.
Ceeee bine ar fi ca toate aceste functii, sa fie NU prin NUMIRE SI ATRIBUIRE POLITICA DIRECTA , ci sa fie ocupate exclusiv pe cale de examene de calificare, experienta si competenta profesionala , care sa se bucures de stabilitate si sa nu poate fi „data jos ori schimbata „dupa cum se invarte „roata politica ” al celor care ajung la „butoane ” !
Politica separarii puterilor in stat, este doar o teorie , falsa si de prost gust !
Chestia cu „delegarile „( nu ma refer doar la acest articol si la acest caz… ci in general… aceste „delegari ” ca si cu ” denuntul calomnios ” care a fost dezincriminat, au fost facute intentionat asa… tocmai pentru ca politrucii sa-i poata folosi pe procurori in gasca lor de interese si sa-i ” schimbe , numi, destitui, „etc. etc. etc. dupa cum au ei interese ( politrucii… nu procurorii… ) si prin ei, sa poata bloca anumite persoane incomode lor , pana ” trece un anumit val „…