Detalii interesante ies la iveală în cazul jafului care a avut loc la locuința familiei Harșianu din comuna Dumitra. Există un moment care s-a consumat înainte ca hoții să dea lovitura, pe DN 17 în Beclean.

Surse ale Gazeta de Bistrița au devoalat faptul că în seara jafului, respectiv pe 14 noiembrie 2018, la ora 00.50, polițiștii Ilincaș Cornel Ion și Fazacas Alexa Mihai au oprit în trafic un autoturism cu numere de Franța. La volan, nimeni altul decât Vasile Ciasar, unul dintre presupușii autori ai jafului, care era însoțit de încă două persoane. Trebuie menționat că, la momentul respectiv, mașina se îndrepta spre Bistrița.

După ce polițiștii l-au oprit pe Ciasar, acesta a prezentat permisul de conducere agentului Ilincaș Cornel Ion, însă verificările s-au oprit aici, acesta fiind lăsat rapid să plece. Nu înainte ca polițistul Ilincaș să îi ceară colegului său Fazacaș să noteze datele. Însă nu era tocmai pe lege, fiindcă în mod normal Ilincaș ar fi fost obligat să solicite informații despre autoturismul în cauză cu numere de Franța. Nu s-a întâmplat asta, din cauză că afară era… o ceață densă, într-un cuvânt condiții climatice proaste care au condus la nefuncționarea stațiilor de emisie-recepție. Cel puțin așa au motivat cei doi agenți de poliție, spun sursele noastre, când au fost luați la întrebări de superiori. Numai că, în mod normal și legal, în condițiile în care stațiile de emisie-recepție nu funcționau, cei doi polițiști ar fi trebuit să efectueze respectivele verificări telefonic. Nu au făcut-o și astfel nu au aflat că Ciasar avea de fapt permisul suspendat! În final, cei doi polițiști au fost sancționați. Să nu vă gândiți însă că au fost sancțiuni drastice, nici pomeneală!

Ilincaș Cornel Ion a primit o mustrare scrisă, în timp ce colegul său Fazacas Alexa Mihai, un avertisment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.