Amenzi în valoare de 6.000 de lei şi peste 130 de kilograme de  produse de patiserie şi panificaţie retrase de la comercializare sunt rezultatele controlului întreprins de comisarii CJPC BN la finele lunii august la unităţile de producere şi comercializare de profil.

 

 

În perioada 20 – 31 august, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bistrita Nasaud (CJPC BN) a desfăşurat o acţiune de control privind modul de comercializare, etichetare, prezentare şi publicitate a pâinii şi produselor de panificaţie precum şi a produselor de patiseriei, covrigăriilor şi simigeriilor, informează un comunicat al CJPC BN .
Acţiunea de control s-a desfăşurat la un număr de 10 operatori economici .

 

"Au fost aplicate şase sancţiuni din care trei amenzi în valoare de 6.000 lei şi trei avertismente. S-au oprit definitiv de la comercializare produse expirate şi produse depozitate necorespunzător în valoare de 1.420 lei, şi 136,4 kg produse în valoare de 902 lei oprite temporar pentru lipsa informaţiilor complete", se precizează în documentul citat.

Principalele abateri constatate se referă la: 

 – Informare incompleta sau incorecta referitor la respectarea prevederilor art. 11. alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă nr. 12/ 2006 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale, in ceea ce priveste existenta unui afis in  structurile de vânzare cu amănuntul, afis care trebuie sa contina obligatoriu denumirea furnizorului de pâine,  denumirea produselor livrate şi preţul de vânzare cu amănuntul al acestora, exprimat în lei/ kg şi lei/ bucată ;
 -Informare incompleta in structurile de vanzare a painii si produselor de panificatie inclusiv celor comercializate vrac in ceea ce priveste obligativitatea afisarii la locul de comercializare a datei durabilitatii minimale sau data limita de consum si ingredientele cuprinse in anexa nr. 1f din HG 106/2002 , inclusiv a  ingedientelor cu efect alergen .
 – Neconcordante intre materia prima folosita la fabricarea painii si a denumirii acestora ;
 – Lipsa certificatelor de functionare emise de autoritatile locale pe spatiile in care operatorii eonomici isi desfasoara activitatea, vizate la zi .
 – Lipsa aparatelor de masura si control verificate metrologic, utilizate in procesul de fabricatie sau la comercializare a produselor cuprinse in tematica.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.