Soprana Mirela Zafiri, prim-solistă a Operei din Braşov, a fost condusă pe ultimul drum de prieteni şi rude, după ce s-a stins din viaţă, la numai 41 de ani, din cauza unei boli incurabile. Înmormântarea a avut loc miercuri, în jurul orei 17, la Cimitirul Baptist din Lugoj.
"La începutul lunii noiembrie 2011, semnele bolii au început să fie simţite în trupul Mirelei, dar ea a continuat să cânte. Ultimul spectacol pe scena Operei din Braşov l-a susţinut la 31 martie 2012. Deşi a fost conştientă de boala ei, a fost foarte discretă în ceea ce priveşte această suferinţă. Chiar şi în ultimele luni ale vieţii, a îndurat cu tărie greutatea bolii care o măcina nemilos. Curajul, credinţa şi optimismul pe care le-a arătat în ultima jumătate de an, au avut pentru cei apropiaţi ei sensul unei adevărate lecţii de demnitate umană. Mirela Zafiri a fost o femeie veselă, generoasă, plină de graţie, atât pe scenă şi în afara ei. Mirela a fost o femeie admirată şi iubită de mulţi oameni, a fost o femeie puternică, inteligentă, extrem de exigentă cu sine însăşi, dar calmă şi caldă cu cei din jur", a spus pastorul Ionel Tuţac, la căpătâiul sopranei.

Potrivit redesteptarea.ro, la înmormântare au cântat mezzosoprana Aura Twarowska, de la Opera de Stat din Viena, solistul Nelu Moţ, alţi cântăreţi şi corul Bisericii Baptiste din Lugoj. Cel mai emoţionant moment a fost cel în care toţi cei prezenţi au cântat, în cor, imnul "Mai aproape, Doamne, către Tine".
Sursa: cancan.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.