Controversatul afacerist Cristian Babos, renumit pentru scandalul privind vacanțele petrecute la schi, în stațiunea St. Moritz, Elveția, alături de fostul judecător, Gabriel Năsui, încearcă sub orice formă să ”sece” de bani Tetarom. Problemele se țin lanț de societatea din subordinea Consiliului Județean Cluj din cauza acestui condamnat care dă dovadă de multă inventivitate când vine vorba de a mai câștiga niște bani.

 

Din 2004 a început epopeea cu familia Baboş în parcul industrial Tetarom. Aceştia şi-au închiriat un spaţiu şi au început să îşi scoată autorizaţii de construcţii de la Primăria municipiului Cluj-Napoca. În primă instanţă păreau foarte serioşi până la un moment dat când nu şi-au mai plătit chiria, nici

utilităţile, dar nici nu au mai continuat construcţia halei. De atunci cei de la Tetarom au fost nevoiţi să îl dea în judecată pentru a elibera acel spaţiu. Culmea, nu a trecut mult, iar firma lui Baboș a intrat în faliment cutreierată de creditori, fiind dator vândut mai multor personaje influente din oraș,

Cei de la Tetarom s-au gândit că au scăpat de blestemul Baboş şi că pot închiria acel spaţiu unui investitor serios, precum ceilalţi cu care operează contracte. De fapt, Baboş şi-a mutat “hardughia” pe o altă firmă de-a sa, Transilvania Juices. Acest lucru era stipulat în contractul iniţial că nu era posibil fără acordul Tetarom SA, dar acest lucru nu a contat pentru familia Baboş.

Cristian Baboș a fost dat în judecată de societatea Tetarom, dar au fost pierdute aproape toate procesele. Unele voci au spus la acea vreme că ”ațele și interesele au fost trase din alte părți”, făcându-se referire directă la prietenia dintre Năsui și Baboș.

 

O nouă găselniță a lui Baboș

După ani de procese, a venit ziua când Baboș trebuia să-și facă ”bagajul” și să plece din Tetarom, așa cum se menționează într-o sentință judecătorească. Astfel că, Baboș a împachetat și și-a luat tot, mai puțin o platformă betonată pe care nu a folosit-o niciodată. Chiar dacă acesta a fost anunțat, prin executor, că până la un un anumit termen are posibilitatea să-și ia jucăriile uitate la Tetarom, în caz contrar parcul industrial le va lua, dezvoltatorul țepar s-a făcut că plouă. Și uite așa Baboș, prin Transilvania Juices (aflată în insolvență) s-a gândit că ar fi o ocazie bună să dea din nou în judecată Tetarom și să aibă pretenții financiare de 1.250.000 lei.  Dosarul se află pe rolul Tribunalului Specializat Cluj și a fost înregistrat în martie 2018.

 

Tetarom a cerut CJ aprobare pentru angajarea unui avocat

Tetarom SA s-a adresat Consiliului Județean Cluj pentru a i se aproba angajarea unui avocat pentru a  reprezenta societatea în dosarul intentat de Transilvania Juices SA, aflat pe rolul Tribunalului Comercial Cluj.

”Societatea TETAROM S.A. menționează faptul că a formulat această solicitare pentru că în cadrul compartimentului juridic din structura societății există un singur post de consilier juridic, iar acesta nu poate asigura reprezentarea  societății în dosarul anterior menționat, având în vedere complexitatea cauzei. Având în vedere, cele menționate de către societatea TETAROM S.A. (…) , riscul la care se expune societatea în situația pierderii procesului, volumul mare al activității singurului consilier juridic, precum și faptul că pentru soluționarea acestui dosar, de un grad înalt de dificultate, este necesară o specializare juridică suplimentară și o experiență vastă în munca de instanță, considerăm că este necesară achiziționarea unor servicii de consultanţă, de asistenţă şi de reprezentare a societății TETAROM S.A. (…).”, se arată în solicitarea Tetarom SA.

 

Baboș și Năsui, condamnați pentru fapte de corupție

În februarie 2018,  judecătorii mureşeni l-au condamnat pe magistratul clujean Gabriel Năsui la pedeapsa de patru ani, pentru fapte de corupţie. Împreună cu Năsui a fost pedepsit şi prietenul său, omul de afaceri Cristian Ioan Baboş, mituitorul, cu aceeaşi măsură.

Potrivit procurorilor DNA, în cursul anului 2008, inculpatul Năsui Gabriel Adrian, în calitate de judecător în cadrul Judecătoriei Cluj Napoca, a acceptat şi primit cu titlu de mită de la inculpatul Baboş Cristian Ioan foloase necuvenite în valoare totală de 3.740 euro. Aceste foloase au fost primite de magistrat pentru a emite o sentinţă favorabilă într-o cauză civilă în care inculpatul Baboş Cristian Ioan avea calitatea de reclamant.

În perioada 30.05 – 03.06.2013, pentru a induce în eroare organele de anchetă, cei doi inculpaţi au întocmit în fals, în dublu exemplar, un înscris sub semnătură privată, antedatat 19 decembrie 2008, în care se făcea, în mod nereal, dovada că magistratul „a achitat” suma de 3.740 euro inculpatului Baboş Cristian Ioan.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 3.740 euro depusă de inculpatul Năsui Gabriel Adrian, la o unitate bancară şi indisponibilizarea acesteia la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau a instanţei de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.