Liberalii au depus luni moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, intitulată „Lia Olguţa Vasilescu – ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale”. În paralel, reprezentanții PNL spun că vor prezenta numeroși fluturași de salarii ai bugetarilor care s-au trezit cu lefurile tăiate de la începutul anului 2018.

Deputatul PNL Mara Calista a prezentat principalele teme ale moţiunii simple ce va fi depuse, luni, în Parlament, împotriva ministrului Muncii.

„Temele principale pe care ne-am axat au fost actele normative (…) care nu au făcut decât să creeze un haos şi mai mare în sistemul de salarizare, dar şi în cel fiscal: legea 153, legea salarizării unitare, care nu a mai fost unitară şi a devenit legea salariilor negative; Ordonanţa 4 care privea supraimpozitarea contractelor part-time; Ordonanţa 79 privind transferul contribuţiilor de la angajator către angajat; Ordonanţa 82 care diminuează cu până la 30% punctul de pensie acordat pensionarilor începând cu anul 2018 şi scăderea procentului în ceea ce priveşte scăderea pilonului 2 de la 5,1 la 3,75%; Ordonanţa 60 privind unităţile protejate şi amenzile din ce în ce mai mari care vor fi aplicate mediului privat din România care nu angajează minim 4% persoane cu dizabilităţi şi, nu în ultimul rând, ordonanţa nr. 3/2018, emisă în cursul săptămânii trecute, cea care a primit aviz negativ de la, culmea, ministrul Justiţiei al PSD pentru că într-adevăr creează o discriminare şi se încalcă un principiu constituţional în ceea ce priveşte salarizarea şi fiscalitatea în România”, a afirmat deputatul liberal.

Maria Calista a mai spus că PNL va prezenta, după 15 februarie, fluturaşii de salarii ale celor care au lefurile micşorate.

„Bineînţeles că am adunat aceste probe. Motivul pentru care PNL nu a ieşit încă public cu aceste documente este că vor mai fi salarii care vor trebui acordate până pe data de 15 februarie. Am luat decizia ca, în momentul în care vom ieşi cu aceşti fluturaşi, ei să cuprindă toate categoriile socio-profesionale care există în România. Inclusiv astăzi am avut o întâlnire cu Institutul de Criminalistică, care ne-a prezentat un set de fluturaşi cu scăderi de salarii. Ei tot vin, în prezent tot primim astfel de documente”, a continuat aceasta.

Totodată, liberalii au anunțat că vor depune, la Camera Deputaților, o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Valentin Popa, acuzând coaliția PSD-ALDE de „haos constant în educație”.

1 COMENTARIU

  1. Nici o „motiune ” mai… ptr ca are perfecta dreptate . De ce sa aiba aceleasi pensii ( sociale ) cei care niciodata n-au muncit nimic oficial si nici nu au contribuit la stat cu absolut nimic, in raport cu cei care au muncit si au contribuit, chiar daca perioada a fost sub cele 10 ani cat prevede minimul legislativ ? Nu este nici corect, nici moral . Trebuiau neaparat separate aceaste categorii sociale .
    Dupa aceia, este de notorietate faptul ca daca se vrea cresterea anumitor categorii de salarii si pensii, sa scada altele care sunt exagerat de mari si in totala disproportie cu cei de mijloc ori sub aceasta limita , ptr ca alti bani in tzara nu sunt si in „sacul siciual si public ” alte venituri nu mai sunt .
    Ar trebui imediat revizuite si modificate toate pensiile care depasesc salarul brut avut in plata pe timpul dinaintea pensionarii , ca este cea mai mare si mai crasa magarie si prostie sociala posibila !Sunt anumite categorii de militari, politzisti si/sau jandarmi … ( si alti politruci ) care efectiv iau pensia chiar dublu ( sau triplu unii… ) fata de salarul avut inainte de pensionare si nu este nici normal, nici moral acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.