O companie americană- PHI Group a încheiat un acord cu un partener din Transilvania pentru a cultiva cannabis medicinal în sere şi a construi un centru wellness pentru tratamente naturiste. Compania vor să construiască şi o centrală electrică pe gaz şi un parc industrial, potrivit adevărul.ro
PHI Group, o companie axată pe fuziuni, achiziţii şi investiţii în resurse naturale, energie, agricultură şi situaţii speciale, a informat că a finalizat termenii şi condiţiile pentru acordul definitiv cu un partener român din Transilvania pentru a încheia în următoarele săptămâni o afacere privind înfiinţarea unui centru de wellness şi a unor sere unde să cultive canabis medicinal şi alte plante naturiste.
„Conform planului de dezvoltare, compania va utiliza o filială din România pentru a construi un parc industrial, o centrală electrică pe gaz, 30 hectare de sere şi un centru wellness pentru tratament naturist în Transilvania. Investiţiile sunt estimate la peste 150 milioane de dolari până în 2019”, se arată în comunicatul companiei.
Compania se va concentra asupra cultivării medicamentelor ecologiceplante cum ar fi cannabisul medical, ciuperca lingzhi (ganoderma lucidum), pepenele galben sălbatic (momordica charantia), şofran (crocus sativus) şi alte ierburi preţioase care pot fi folosite în scopuri medicale.
Centrul Wellness Resort va satisface nevoile turiştilor şi a persoanelor care caută tratamente medicale naturale şi tratamente holistice. Am colaborat cu Tho Xuan Duong Co, o companie de medicamente tradiţionale de 400 de ani, pentru a face disponibile serviciile de tratament natural celor care vor veni în această staţiune. Mai multe detalii despre tratamentele disponibile în centrul de wellness vor fi furnizate după închiderea acestei tranzacţii”, se arată în document.
Conducerea grupului a declarat că este încântată de sprijinul primit din partea autorităţilor transilvănene.
„Suntem privilegiaţi şi recunoscători că am primit un sprijin puternic şi am fost încurajaţi de autprităţile centrale şi locale din Transilvania.Aceste proiecte sunt considerate verzi şi sunt eligibile pentru finanţarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene. În plus, intenţionăm să le finanţăm prin intermediul unui fond din Luxemburg şi a unor mari bănci europene”, a declarat Henry Fahman, preşedinte şi CEO al grupului PHI.
D-apoi, pe vremea „bunicii” … cata ” caniepis ” a fost cultivata … ?!
Tin minte ca eram copil si mergean cu ea s-o ajut sa puna canepa in vale, proptita cu rude si tarusi sa se ‘topeasca ” … dupa care o usca, o zdrentzaluia cu „melitza’… apoi tragea fuioarele printr-un pieptene mare si o alegea de puzderii si tot asa… pana facea niste ghemotoace mari de fibra de canepa, pe care o torcea si facea „atze” … din care apoi tzesea fel si fel de panzeturi ori impletea fel si fel de atze mai groase si franghii folosite in gospodarie… !
Cine dr.acu se gandea atunci s-o „fumeze” pana sta lesinat pe sub stresinile grajdurilor de la vaca … cum fac „astia cu etnobotanicile lor „… care „crapa” sistematic si nimeni nu ia nici o masura se interzica orice fel de „ierburi” care efectiv omoara tinerii … care le consuma ori care le fumeaza… pana stau lesinati pe sub poduri si viaducte … ?!