Uite ca am trait sa o vedem si pe asta! De ani buni de zile, toti cunoscatorii sistemului erau constienti ca, pentru a intra cu adevarat in “lumea buna”, si la nivelul Ministerului de Interne trebuie sa apara o nouastructura profesionista. Este vorba despre celebra directie de “Afaceri Interne”, existenta in toate democratiile occidentale, potrivit stiripesurse.ro. Si, cu toate ca de-a lungul vremii s-a mai batut moneda cu privire la aceastareorganizare din temelii a MAI-ului, niciun  ministru de Interne de pana acum nu a indraznit macar sa se apuce de treaba, dar sa mai si duca la bun sfarsit acest proiect, relateaza National.

Iata insa, ca dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, minunea este pe cale sa se implineasca. Astfel ca, pur si simplu, Directia Generala Anticoruptie si Directia  de Informatii si Protectie Interna vor disparea cu totul din organigrama MAI-ului. Iar in locul lor va aparea o noua structura de Afaceri Interne. Si chiar daca aceasta schimbare va nauci pe multa lume, pare a fi, totusi, singura solutie pentru “resetarea” din temelii a Ministerului de Interne. Dar si o garantie ca noul ministru de Interne va reusi sa duca pana la capat “curatenia generala” pe care a declansat-o dupa depolitizarea MAI, operatiune demarata dupa venirea la Palatul Victoria a guvernului technocrat.

 

Se stoarce tot puroiul

Dupa cum s-a putut vedea si din dezvaluirile publicate in exclusivitate de catre “National”, serviciul scecret al Ministerului de Interne se afla deja cuprins in malaxorul mai multor anchete. Iar efectul de domino va face in continuare ravagii printre cei care transformasera “Doi s’un sfert”-ul intr-un fel de “SRL pe persoana fizica”. Astfel ca era clar ca, dupa ani de zile in care DIPI s-a aflat la cheremul unor sefi paraleli cu fisa oficiala a postului, degeaba s-a spart acum “buboiul”, daca nu va fi curatat tot puroiul de aici. Asa ca, desi poate parea socanta, decizia de reconstruire din temelii a unei noi structuri, in loc de a incerca sa se repare ce s-ar mai fi putut repara la actuala “Doi s’un sfert”, este singura care poate avea sorti de izbanda. O hotarare curajoasa, dar cu atat mai salutara.

Pana la capat!

Odata cu disparitia DIPI se va produce si cea a DGA. O directie care, la inceputurile sale, a avut o ascensiune spectaculoasa din punct de vedere al profesionalismului si a misiunilor rezolvate, arata sursa mai sus mentionata. Numai ca, din pacate pentru ofiterii care au ramas la aceasta structura si care chiar vroiau sa-si faca meseria, in ultima vreme “sora mai mica” a DNA intrase intr-un regretabil con de umbra, dupa ce la sefia DGA au ajuns persoane fara suflul necesar unei asemenea misiuni. Dincolo de orice, ca si in cazul DIPI, s-a luat hotararea sa se mearga pana la capat. Desigur, acest lucru nu inseamna ca oamenii cu adevarat profesionisti din aceste structuri, indiferent ca este vorba de DIPI sau DGA, nu vor fi recuperati, dupa o analiza atenta a activitatii lor, la noua structura de afaceri interne. Care se anunta inca de pe acum viitoarea elita a Ministerului de Interne.

In grafic cu organizarea

De asemenea, un lucru extrem de important este si faptul ca nu este vorba in niciun caz de o decizie pripita, ci de una luata dupa o analiza amanuntita a ceea ce s-a intamplat in anii trecuti. Fapt reliefat, de altfel, si de ministrul Petre Toba la sedinta de bilant a Politiei Romane. Cand noul ministru a anuntat ca “suntem in grafic cu organizarea”, dar probabil prea putini si-au dat seama ca, intr-adevar, de aceasta data chiar se va merge pana la capat, pentru a nu se mai repeta simulacrele de reorganizare de pana acum. Pentru ca, sa nu uitam, de exemplu, ca in anul 2009 Ministerul de Interne a resimtit o presiune continua, nedreapta si ca toata acea presiune a fost doar pentru a-i stirbi autoritatea, a decretibiliza ministerul si a timora efectivul. Iar o asemnea situatie s-a resimtit si in anul 2012, tot an electoral. Iata insa ca, de aceasta data, sunt premise ca oamenii care si-au asumat reorganizarea din temelii a Ministerului de Interne sa-si faca datoria pana la capat. Chiar daca unii lideri de sindicate vor continua sa planga nu doar dupa vechea formula a “Doi s’un sfert”, dar si dupa protectia politica de care s-au bucurat pana acum.

2 COMENTARII

  1. Cu sigurantza, va apare o alta structura, care va avea aceleasi „misiuni” , pentru ca trebuie ca cineva sa se ocupe si de „personalul propriu” ( in scop preventiv … cica … ) , numai ca de asta data, probabil vor fi numiti ofitzeri si subofitzeri trecuti prin scolile militare de profil si nu angajati cu gramada din afara sistemului, cu pile si afinitatzi politice, care efectiv putoresc prin sistem si iau banii statului degeaba… , ba mai si ocupa functii suspuse . Exista multzi … care au ajuns in functii suspuse si au fost intotdeauna total „paraleli” cu munca judiciara din acest domeniu de activitate , incat era strict necesara aceasta „resetare” . Nu-i va zice ” doi s-un sfert „… da-i va zice „altfel”… si tot aia o sa fie … , deoarece trebuie sa se „ocupe” cineva si de integritatea si moralitatea celor care „dau cu bota”… nu ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.