Municipalitatea dă în administrare, prin gestiune directă, activitatea de curăţare şi transport a zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ către Direcţia Servicii Publice Bistriţa.

Pentru activitatea de deszăpezire, care va fi efectuată de către Direcţia Servicii Publice atât pe carosabil cât şi pe trotuare, în gestiune directă, au fost întocmite Caietul de sarcini și Regulamentul activităţii de curăţare si transport a zăpezii de pe căile publice si menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ.

Substanţele chimice antiderapante admisibile în aria de operare sunt amestecul de sare cu nisip şi clorura de calciu. Activitatea de dezăpezire şi combatere a poleiului se execută atât ziua cât şi noaptea. Îndepărtarea zăpezii se va realiza atât manual, cât şi mecanizat, în funcţie de condiţiile specifice din teren. În cazul depunerii stratului de zăpadă şi formării gheţii, arterele de circulaţie a mijloacelor de transport în comun, spaţiile destinate traversării pietonale a străzilor, trotuarele din dreptul staţiilor mijloacelor de transport în comun,respectiv refugiile de pietoni, căile de acces la instituţiile publice şi la unităţile de alimentaţie publică trebuie să fie practicabile în termen de maximum 8 ore de la încetarea ninsorii. În cazul unor ninsori abundente sau care au o durată de timp mai mare de 12 ore se va interveni cu utilajele de deszăpezire pentru degajarea cu prioritate a străzilor pe care circulă mijloacele de transport în comun. Acţiunea de deszăpezire trebuie să continue până la degajarea tuturor străzilor şi aleilor. Odată cu îndepărtarea zăpezii de pe drumul public vor fi degajate, de către SC Aquabis SA Bistriţa, gurile de scurgere, astfel încât în urma topirii zăpezii apa rezultată să se scurgă în sistemul de canalizare.

Locurile de depozitare sau de descărcare a zăpezii care a rezultat în urma îndepărtării acesteia de pe străzile pe care s-a acţionat manual sau mecanizat sunt, zona parcării de pe strada Grănicerilor și zona Heidenfeld – Viișoara.

Zăpada rezultată din activitatea de deszăpezire poate fi descărcată în căminele de canalizare avizate în prealabil de către SC Aquabis SA Bistriţa. Se interzice depozitarea zăpezii pe trotuare, în intersecţii, pe spaţii verzi sau virane etc.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.