Home Societate Bojor: „Când nu ne vom mai bloca pe centura Bistriţei?”

Bojor: „Când nu ne vom mai bloca pe centura Bistriţei?”

Profesorul Florin Bojor le cere într-o scrisoare deschisă, aleşilor locali din Bistriţa să se concentreze și pe construirea drumului 173 B dintre Bistriţa şi Tărpiu sau pe deschiderea anumitor străzi să nu mai fie aglamerat traficul în anumite locații.

„Stimaţi consilieri locali din toate partidele politice, în calitate de simplu cetăţean mă adresez domniilor voastre cu două întrebări: Când nu ne vom mai bloca pe centura Bistriţei? Când nu ne vom mai îngrămădi ca să trecem liniile la Bistriţa?

Văd că de câţiva ani încoace sunteţi concentraţi pe modernizarea centrului, a unor străzi secundare şi a trotuarelor, însă găsirea de modalităţi reale, rentabile şi funcţionale care să fluidizeze circulaţia nu este în discuţia domniilor voastre.

Am înţeles că din cauza luptei dintre partidele politice la nivel central noi nu vom avea autostradă. De asemenea, am înţeles că din cauza ambiţiilor giganteşti şi a costurilor exorbitante nu vom avea centură ocolitoare. Însă totuşi nu înţeleg cum după 25 de ani oraşul este încă divizat în două părţi de către calea ferată? La orele de vârf ajungi mai repede pe jos decât să traversezi cu maşina liniile, mai cu seamă dacă vii de pe o stradă fără prioritate. Ca să nu mai zic de blocarea la 10 km pe oră a vechii centuri a Bistriţei…

Mai mult, de un an de zile unii doriţi să se facă şi un centru intermodal de transport cu autogară suspendată, platforme comerciale, rampe, lifturi şi racorduri auto deschise pe mai multe străzi. Scuzaţi că întreb: de ce pe de o parte visăm la „nave spaţiale” pe care nimeni nu o să le finanţeze, asemenea centurii Bistriţa Sud prin Pădurea Codrişor şi pe de altă parte, risipim bani frumoşi pe modernizări de trotuare, pieţe şi borduri care nu sunt urgente?

Oare nu ar fi mai bine să ne concentrăm activitatea pe nişte proiecte urgente, imediat necesare, utilizate de majoritatea locuitorilor oraşului şi în primul rând realizabile? Mai cu seamă că în curând, după deschiderea noii fabrici Leoni toată centura şi zona de peste linii vor fi paralizate.

Oare nu ar fi mai simplu şi mult mai ieftin:
1. să construim un sens giratoriu între strada Tărpiului, Drumul Cetăţii şi Drumul Tărpiului?
2. să deschidem o nouă trecere la nivel cu calea ferată pe strada Romană?
3. să facem o nouă stradă între Drumul Cetăţii (vechea centură) şi strada Zefirului pe lângă Jandarmerie?
4. să realizăm în sfârşit conexiunea dintre strada Arţarilor şi strada Colibiţei?
5. să discutaţi cu reprezentanţii Consiliului Judeţean construirea drumului 173 B dintre Bistriţa şi Tărpiu pentru ca locuitorii părţii de nord a judeţului să nu se concentreze numai pe drumul peste dealul Dumitrei (17 C) şi să aglomereze traficul pe centura oraşului?

În concluzie, vă rog frumos să treceţi peste orgoliile personale, interesele de partid şi să lucraţi împreună pentru proiecte practice, imediat necesare, rentabile ca finanţare şi maxim de utile!” a precizat Florin Bojor.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version