Home Societate Peste 15 ani de la înființarea Liceului de Arte „Corneliu Baba”

Peste 15 ani de la înființarea Liceului de Arte „Corneliu Baba”

Cu ocazia împlinirii a 17 ani de la înființarea Liceului de Arte Plastice „Corneliu Baba”, la sfârțitul săptămânii trecute pe Pasajul Artelor au fost expuse picturi, machete, obiecte de olărit sau alte exponate deosebite ale elevilor acestui liceu.

„Artiști în devenire, pentru că tot e Liceul de Arte și aceștia reușesc evident coordonați de profesori, să realizeze în fiecare an momente speciale, atât de zilele liceului, cât și de Crăciun, în martie, sau lucrări de atestat. De fiecare dată reușesc să impresioneze publicul la diverse evenimente”, a precizat profesoara Andreea Târziu-Gal.

Trecătorii au fost asltel frumos surprinși de lucrările expuse.

Liceul a fost fost înfiinţat în anul 1998 şi poartã numele maestrului Corneliu Baba care este şi patronul spiritual al liceului. Din anul 1998 au fost terminate lucrãrile de reabilitare la clãdirea de pe B-dul Independentei 3-5. Aici şcoala dispune de un numãr 12 de sãli de clasă amenajate în care se desfãşoarã cursurile de culturã generalã, alte sãli amenajate pentru ateliere de specialitate (graficã, picturã, artã monumentalã, textile, creaţie vestimentarã, sculpturã, ceramicã, arhitecturã şi design) precum şi un laborator de informaticã dotat cu 26 de computere performante şi un server conectate la Inetrnet.
În anul 2002 liceul a obţinut încă o clădire situată pe strada Dornei Nr. 1 . Din anul 2007 au început lucrările de reabilitare a corpurilor de clădire din această locaţie. Pe parcursul a peste 4 ani, în paralel cu lucrările de şantier aici s-au desfăşurat şi mare parte din atelierele de specialitate. Lucrările de reabilitare au fost finalizate, iar din semestrul al II-a al anului şcolar 2011-2012 clasele de liceu îşi desfăşoară şi orele de cultură generală in această locaţie.
Şcoala dispune de mijloace audio-vizuale, videoproiectoare, softuri educaţionale, harţi, planşe, mulaje, precum şi alte materiale didactice adecvate conţinutului procesului instructiv-educativ. Din luna mai 2006 a fost conectată la reţeaua Internet şi corpul de clădire situat pe strada Dornei la nr. 1. Acum ambele locaţii beneficiază în întregime de asemenea de acoperire wi-fi, atât elevii cât şi profesorii pot accesa internetul cât şi resursele educative partajate în reţea.

LICEUL_DE_ARTE_1

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version