Suntem ceea ce mâncăm, iar bolile omului modern sunt dovada că nu mâncăm ce trebuie! Drumul cel mai scurt până la o viaţă sănătoasă pare a fi drumul până la piaţă, acolo unde găsim legumele, fructele şi seminţele care ne hrănesc şi ne vindecă în acelaşi timp. Click! şi dr. farm. Ovidiu Bojor vă prezintă începând de azi, într-un serial, cele mai bune „alimente-medicament” autohtone.

Dincolo de gustul delicios şi aroma inconfundabilă, gutuile sunt recomandate de specialişti pentru proprietăţile lor terapeutice. Iată de ce sunt considerate gutuile un „aliment-medicament":    Graţie taninului, pulpa fructului are proprietăţi astringente puternice. Din acest motiv, gutuile sunt indicate ca antidiareice, mai ales pentru convalescenţi, copii şi persoane în vârstă, deoarece acţiunea taninului este atenuată de acţiunea emolientă a mucilagiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.