Consilierul democrat-liberal Alin Seserman se declară împotriva iniţiativei primarului Ovidiu Creţu de a aloca bani de la bugetul local pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Potrivit proiectului de hotărâre care va fi supus, joi, spre aprobare, consilierilor locali, suma destinată Bisericii Ortodoxe Române de Primăria Bistriţa este de 200.000 lei.

 

„Nu voi fi de acord cu initiativa lui Ovidiu Creţu prin care ne cere să votăm în şedinţa Consiliului Local de joi alocarea a 200 000 lei pentru construcţia catedralei din Bucureşti.

Avem alte lucruri de făcut domnule primar, iar Patriarhia ar trebui să contracteze un credit dacă nu are suficienţi bani, fiindcă se califică la orice bancă. La ei nu se pune problema insolvenţei.

Dacă oamenii din ţara asta nu susţin financiar obiectivul înseamnă că nu susţin realizarea lui. Biserica Ortodoxă Română a avut profituri extrem de mari în toată perioada de criză şi am aşteptat o implicare mai activă în tot ce înseamnă solidaritatea faţă de cei care au probleme, nu să pozeze pentru politicieni cu fiecare ocazie pentru bani.

Am susţinut crearea cantinei sociale din Piaţa Unirii deşi sunt de părere că aceste centre sociale trebuie făcute din banii mei şi a celorlalţi care mergem la biserică duminica şi facem acest gest. Pentru celelalte biserici din oraş va trebui analizate problemele caz cu caz”, spune Alin Seserman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.