Unii spun ca atunci cand ai o bicicleta de oras impusti doi iepuri deodata. Si cum ai putea sa nu le dai dreptate in conditiile actuale? Faci miscare in fiecare zi si, in acelasi timp, te poti deplasa cu usurinta oriunde ai nevoie in orasul tau, ceea ce e destul de important daca analizezi situatia traficului din orasele aglomerate. Astfel, daca vrei sa ajungi la serviciu mai repede si sa te mentii in forma, ar trebui sa faci o noua achizitie.

Desi achizitionarea unei biciclete nu presupune un efort la fel de mare ca atunci cand cumperi o noua masina, exista totusi cateva criterii pe care trebuie sa le iei in considerare. Vrei, nu vrei, sunt esentiale mai ales daca pui confortul pe primul loc. Si daca tot am amintit despre acest aspect, nu uita ca unele accesorii au rolul de a contribui la confortul tau din timpul deplasarii: casti bicicleta, bidoane si suporturi, aparatori, oglinzi, lumini si nu numai.

In urma discutiilor cu riderii de oras despre criteriile de selectie ale unei biciclete trekking, am concluzionat urmatoarele:

  1. Bicicleta de oras trebuie sa fie fiabila

N-ai vrea sa ramai impotmolit cu ea pe undeva din pricina bordurilor, trotuarelor sau gropilor! Materialul din care e compus cadrul si piesele de rotatie trebuie sa fie de cea mai buna calitate pentru a prezenta siguranta in timpul functionarii. De asemenea, daca optezi pentru o bicicleta de oras pliabila, pe langa faptul ca trebuie sa fii atent la materialele componente, mai trebuie sa verifici rezistenta balamalelor si tipul de inchidere.

  • Forma cadrului, marimea si greutatea

Forma cadrului ghideaza modul de pedalare. Daca iti place sa te simti cat mai confortabil, ar trebui sa alegi o bicicleta cu un cadru mai scurt si ghidon mai inalt pentru a putea tine spatele drept. O bicicleta cu cadru mai scurt este mai usor de manevrat. Chiar si dimensiunea rotilor conteaza, deoarece manevrabilitatea tine de diametrul acestora. Tine minte ca sporul la drum este dat de roata din spate, iar modul de manevrare de roata din fata!

In cazul drumurilor scurte, este suficienta o bicicleta cu roti mai mici. Este usor de manevrat, mai usoara si te ajuta sa castigi teren. O bicicleta cu roti mai mari de 28 are spor in cazul drumurilor mai lungi de parcurs, nu este atat de pretentioasa la denivelari si este un pic mai grea.

  • Siguranta pe care ti-o ofera

Dincolo de cadru, roti si dimensiune, mai trebuie abordata siguranta pe care ti-o ofera bicicleta de oras. Franele sunt subiectul acestei discutii. Ele sunt de mai multe tipuri: frane pe disc, de tip cleste si frana in butuc.

Franele pe disc sunt cele mai eficiente ca timp de raspuns, fiind ferme pe pozitie. Sunt izolate cazurile de patinaj pe asfaltul umed, prin urmare rar poti pierde controlul in acest fel.

Frana cleste e destul de intalnita. Are saboti pe marginea jantei, care conteaza foarte mult deoarece ei redau timpul de raspuns. Pe timp de umezeala exista saboti speciali care fac fata cu brio vremii neplacute.

Frana in butuc nu tine cont de vreme. Este eficienta si mai placuta ca aspect deoarece nu incurca cu prea multe cabluri. Exista si butuci care au frana si viteze incorporate, fiind mai fiabili.

Daca te-ai decis ca este cazul sa faci o schimbare in rutina zilnica, sa fii mai rapid, mai econom si mai prietenos cu mediul inconjurator, este timpul pentru a face si o noua achizitie. Alege modelul care ti se potriveste din gama de biciclete trekking de la BikeXCS si bucura-te de noi experiente!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.