În anul 2033 o nouă apocalipsă, după cele din 2000 şi 2012, va zgudui pământul la propriu, cauza principală fiind ciocnirea unui meteorit, pe numele lui Pelin, cu Terra, dezastrul fiind echivalat cu forţa a 65.000 de bombe atomice.
Studiul biblico – ştiinţific al „Apocalipsei după Ioan” arată exact cum vom fi afectaţi, din ce cauze, dar mai ales soluţii pentru a ne putea continua viaţa sub o nouă civilizaţie, numită „A Treia Venire” biblică.

„Mare e grădina Domnului şi mulţi mai sar gardul”, este o vorbă simplă din popor, care concretizează foarte bine ceea ce va urma în materialul următor.
Cu puţin timp în urmă, pe adresa redacţiei noastre s-a primit un e-mail care conţinea un manifest: Internaţionala Pământului. Autoarea, pe numele ei de scenă Ana Maria Micu, trage un semnal de alarmă asupra pericolelor dispariţiei Civilizaţiei Noastre, în urma unui studiu biblic aprofundat, ideologia manifestului rezultând din „descifrarea parţială a Bibliei cu ajutorul calculatoarelor şi compararea acestora, prin similitudine, cu elemente furnizate de cercetările ştiinţifice şi de realităţile sociale ale zilelor noastre”.
Faptul că a folosit calculatorul pentru a „descifra”, chiar dacă numai parţial, o carte, fie ea şi Biblia, nu ne surprinde, mulţi dintre noi fiind deja în acest stadiu. Cum a folosit calculatorul pentru această operaţiune rămâne însă o enigmă, din textul primit de noi rezultând doar nişte traduceri total anapoda a unor pasaje biblice, făcute eventual prin motoarele de căutare şi traducere de pe internet, apoi adaptate în text.

Neologisme obligatorii cu patent de inventator

Pentru a se putea justifica în opera revelaţionistă, autoarea inventează cuvinte pe care le trece direct în categoria neologismelor, cu caracter obligatoriu. Un exemplu ar fi Trapulsia. Trapulsie = forţa de tracţiune care acţionează asupra unui obiect sau asupra unui sistem tehnic, provocând deplasarea acestuia. Definiţia este dată de către inginerul I. Micu într-o altă teorie la fel de aberantă, numită Internaţionala Realistă, care nu este altceva decât Internaţionala Pământului verisiunea 1. Dacă Internaţionala din versiunea 1 nu a avut ecouri, atunci s-a trecut la internaţionala versiunea 2, tot în familie, probabil că folosirea calculatorului prin funcţia de copy-paste în interiorul familiei este permisă, atâta timp cât ideile se propagă natural pe cale genetică.
Despre trapulsie se spune în continuare că este o tehnică încă necunoscută de pământeni „aşa cum rezultă din descifrarea textului biblic”.
Un alt neologism inventat în familia Micu este Tracheta, care este o formă de rachetă (în sensul de navă spaţială) şi care „va fi considerată în viitor ca fiind un vector de tracţiune de forma unui anumit loc geometric, asemănător cu farfuriile zburătoare” şi care, culmea, vor funcţiona pe sistemul trapulsiei cu respectarea unor norme de tipul Euro de la autoturisme. Ceea ce ar şoca inclusiv pe cel mai vizionar creator de SF – Isaac Asimov, este explicaţia dată de această familie Adams neaoş românească: „Trachetele şi Trapulsia ca principiu de funcţionare nu sînt încă cunoscute pe Terra, dar din decriptarea textului biblic cu ajutorul calculatoarelor vă asigurăm că alte civilizaţii extraterestre le-au folosit cu succes în cucerirea spaţiului Cosmic”. Acum putem sta liniştiţi, am primit asigurările necesare din decriptarea biblică şi din uzanţele extratereştrilor!

Apocalipsa şi cei 7 îngeri în viziunea de ospiciu a familiei Micu

Apocalipsa văzută prin ochii împăienjeniţi ai familiei Micu, bineînţeles conform descifrării biblice cu ajutorul calculatorului, are două componente: una cosmică (denumită cu multă inspiraţie Apocalipsa Cosmică) şi una a activităţii umane (denumirea dată probabil de calculator în momentul decriptării – Poluarea).
Apocalipsa Cosmică conţine date exacte despre ciocnirea Pământului cu un meteorit în iarna anului 2033, locul de impact fiind stabilit în Groapa Marianelor – Oceanul Pacific. Consecinţele unei astfel de ciocniri le ştim cu toţii din filmele cu Bruce Willis (superbă coloana sonoră din Armageddon). Salvarea vine din neologisme, adică folosind trachetele pe principiul trapulsiei, schimbând traiectoria meteoritului către soare, sau folosind trapulsia şi forţând acel meteorit (pe numele lui descifrat de calculator – Pelin) să între pe o traiectorie de satelit. Aşa s-ar rezolva problema, dar dacă nu vrem să introducem neologismele în dicţionar, treaba noastră!
Cea de-a doua componentă a Apocalipsei, cea umană sau Poluarea, identifică cu ajutorul calculatorului familiei Micu, pe cei şapte îngeri biblici în ipostaze poluante.
Cel dintâi înger este asimilat rachetelor care modifică „local, pe verticală, presiunea aerului super-rarefiat, crescând numărul de particule pe metru cub care se ciocnesc şi care vin în contact cu radiaţia cosmică”, fapt care duce la un dezechilibru electrostatic în atmosferă. Soluţia dată de experţii Micu, este la fel una simplă: renormalizarea rachetelor, prin emiterea de norme de construcţie a acestora sau prin eliminarea definită a acestora.
Influenţa fumului, prafului şi a coloizilor este asimilat celui de al doilea înger, care duce de asemenea la un dezechilibru atmosferic ce cauzează furtuni, uragane şi taifunuri. Soluţia Micu: introducerea unor „norme şi tehnologii de reducere pînă sub valoarea  pragului critic al poluării electrostatice”, nu se specifică de cine sau pentru ce efectiv.
Cu îngerii 3 şi 4, situaţia penibilă a traducerii şi descifrării făcute de calculatorul personal continuă, interesantă fiind însă asimilarea îngerilor 5 şi 6, primul fiind legat de demografia crescută a pământului, de la 666 milioane la 6,66 miliarde (aceasta fiind interpretarea virusată a calculatorului Micu în ceea ce priveşte numărul 666).
Soluţia dată de Micu induce o exterminare în masă, aşa cum s-a început şi încercat în cel de-al doilea Război Mondial, dar: „aceasta nu ar putea fi realizată, condiţii tehnice şi cuţite sînt, ci pentru că vărsarea sîngelui pe pămînt induce o tensiune electromagnetică suplimentară care provoacă cîmpuri electromagnetice biologice rebele cu efecte necontrolabile asupra psihicului uman, sau mai simplu păcate care aduc blesteme sau ilegalitatea”.
Al şaselea înger este denumit „curva cea mare” şi se referă la Politică. Influenţele economice asupra politicului mondial pot aduce apocalipsa prin războaie zonale sau mondiale.
Ultimul înger este cel al efectului de încălzire globală, soluţia dată de familia minune este găsită în manualele de ecologie şi mediu, cu alte cuvinte: „respectul faţă de condiţiile de viaţă pe care le oferă ecosistemul Terra într-un Univers ori prea rece ori prea cald pentru pielea noastră”.
Ar fi interesant să vedem şi ce alte teze se mai pot emite cu un calculator, unde Universul are alte dimensiuni, alte înţelesuri, mai mult sau mai puţin apocaliptice. Inundarea unei pieţe cu astfel de manifeste nu poate duce decât la o risipă de energie, ce poate afecta mediul şi implicit universul.

Eugen Farcaşiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.