Asociaţia pentru formare şi dezvoltare continuă organizează la Hotel Bistrița, două conferințe susținute de cel mai cunoscut trainer, psiholog și psihiterapeut, Irina Petrea, cunoscută pentru emisiunile sale de televiziune “SuperNanny”, “Copii contra părinţi”, “Cei 7 ani de acasă” (dar şi pentru cărţile, publicaţiile, articolele şi interviurile sale).
Astfel, în 17 februarie 2016 de la ora 17:30 va avea loc conferința Cum să îi ajutăm pe copii să aibă succes în viața?”, iar în 18 februarie 2016, ora 17:30, conferința Stadii, crize și tranziții în viața părinților și a copiilor”.
Conferinţele fac parte din Campania Un părinte mai bun, care prin organizarea seminariilor, a evenimentelor interactive la nivel naţional, îşi propune să vină în sprijinul tuturor părinţilor ce îşi doresc să devină mai buni, mai eficienţi, în “meseria” lor zilnică pe cât de frumoasă, pe atât de solicitantă, aceea de a fi părinte. Desigur, la această întâlnire sunt aşteptate și cadrele didactice.
Fiecare părinte își dorește ca propriul său copil să reusească în viață cât mai bine, să fie sănătos si să fie fericit, dar cum putem transforma această dorintă legitimă într-un obiectiv realizabil? Ce putem face pentru copilul nostru pentru a-l ajuta să se dezvolte armonios si să devină un adult realizat? Ce este necesar să ne abținem să facem spre a nu ne transforma fără să știm în principalele obstacole din calea succesului copilului nostru? Cât de mult îl putem ajuta și cât de mult îl putem învăța să se ajute singur? Împreună vom găsi răspunsurile la toate aceste întrebări și la multe altele.
Dezvoltarea copilului presupune parcurgerea unor stadii diferite, fiecare cu specificul sau. Asemenea copilului, părintele evoluează de la lună la lună si de la an la an, în funcție de vârsta copilului, dar si în functie de vârsta sa și de sarcinile developmentale specifice etapei respective. Atunci când nu cunoaștem care este specificul etapei de dezvoltare a copilului și nu înțelegem ce se cuvine să facem și ce nu se cuvine să facem ca părinte, ce asteptări putem avea în mod realist din partea copilului, riscăm să ajungem la conficte și crize care se vor reflecta în mod negativ în relația noastră cu copilul si în dezvoltarea acestuia. Simpla înțelegere a acestor etape de dezvoltare ne poate ajuta să ne eliberăm de suferința și să construim relații mai bune cu copiii noștri.
Participarea se face pe baza înscrierii prealabile, prin completarea formularului de inscriere pe site-ul dedicat: www.unparintemaibun.ro