În ciuda faptului că omul de afaceri Lucian Adrian Ungur a renunţat la cel de-al doilea fast-food RFC, primul, deschis pe Bulevardul Decebal, încă funcţionează. Asta deşi instanţa i-a cerut omului de afaceri să nu mai folosească marca în niciun fel până la finalizarea procesului cu giganţii de la KFC.

 

Omul de afaceri Lucian Adrian Ungur continuă lupta în instanţă cu Kentucky Fried Chicken International, procesul ajungând la Curtea de Apel Bucureşti. Procesul a fost înregistrat în prima lună a acestui an, Kentucky Fried Chicken International  acuzându-l pe omul de afaceri bistriţean Lucian Adrian Ungur de furt intelectual.

În prima fază, procesul s-a judecat la Tribunalul Bucureşti, ajungând momentan la Curtea de Apel Bucureşti.

 

Decizie judecătorească încălcată

Prima decizie luată de către Tribunalul Bucureşti în prima lună de vară a fost admiterea excepţiei lipsei calităţii procesuale pasive a OSIM. Cu alte cuvinte, Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci a fost exclus din proces.

Tot Tribunalul Bucureşti i-a cerut lui Lucian Adrian Ungur să nu mai folosească marca RFC până la finalizarea procesului, admiţând cererea celor de la KFC: „Dispune încetarea de către pârâtă a producţiei, utilizării, activităţilor de publicitate, promovare şi marketing pe teritoriul României sub denumirea „RFC” pentru produse şi servicii de fast-food şi restaurant, până la soluţionarea acţiunii în contrafacere aflată pe rolul Tribunalului Bucureşti”.

Mai mult, Tribunalul Bucureşti l-a obligat pe Lucian Adrian Ungur să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 6.000 de dolari. Omul de afaceri a atacat această decizie.

 

Lucian Adrian Ungur foloseşte în continuare marca RFC

Deşi instanţa i-a interzis lui Lucian Adrian Ungur să folosească marca RFC până la finaliarea procesului, localul omului de afaceri situat pe Bulevardul Decebal funcţionează în continuare. Acesta a renunţat însă la cel de-al doilea local RFC situat în apropiere de Spitalul Judeţean de Urgenţă, dezamăgit probabil de lipsa de interes a bistriţenilor pentru produsele sale.

Lucian Adrian Ungur a deschis fast-food-ul RFC anul trecut şi tot anul trecut a început demersurile pentru a-şi înregistra brandul. Varianta lui Ungur se numeşte RFC, fiind abrevierea de la „romanian frost chicken”, iar logo-ul seamănă izbitor cu cel folosit de KFC, înfăţişându-l pe bătrânelul simpatic.

Culorile sunt şi ele similare, iar sloganul este şi el acelaşi, singura diferenţă fiind limba utilizată, Lucian Adrian Ungur optând pentru germană „sehr guut!”.

Produsele care i-au consacrat pe cei de la KFC se regăsesc şi ele în meniul fast-food-ului lui Lucian Adrian Ungur. Printre produsele pe care le-a împrumutat omul de afaceri se numără celebra „găleată” plină cu fâşii de piept de pui şi aripioare picante, dar şi meniul „box” sau „twister”. Nu lipsesc nici celebrele „crispy strips”, pe care Ungur le-a numit „crisp RFC”.

 

OSIM nu a dat undă verde mărcii lui Ungur

Anul trecut, Lucian Adrian Ungur a făcut demersurile necesare pentru a înregistra marca, despre care spune că nu este copiată după cea a giganţilor de la KFC. Potrivit portalului de monitorizare a mărcilor înregistrate, listamarci.ro, Lucian Adrian Ungur a început procedurile de înregistrare a mărcii RFC Sehr Guut în 8 iulie 2014.

Motivul pentru care nu a primit încă undă verde de la cei de la OSIM este o „opoziţie”, depusă cel mai probabil de KFC.

Deşi OSIM trebuia să răspunsă acestor opoziţii şi să decidă dacă marca încalcă sau nu drepturile altor mărci deja înregistrate, acest lucru nu s-a întâmplat încă, deşi a trecut mai bine de un an de când a început Ungur demersurile.

Chiar dacă OSIM nu a aprobat marca lui Ungur, instituţia a fost iniţial chemată în judecată.

 

lucian ungur fast food net

Adrian Lucian Ungur  – om de afaceri, politician şi avocat aspirant

Adrian Lucian Ungur este unul dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri din municipiu. Acesta are 41 de ani şi a intrat în lumea afacerilor oficial în 1998, când a deschis primul său magazin Casa de Vis, care comercializa materiale şi accesorii de construcţii. În 2005, acesta intră şi pe piaţa construcţiilor, unde dă lovitura, mizând pe mansardări. Acestea i-au adus profituri frumuşele care i-au permis să ridice două blocuri în partea de jos a oraşului.

În ultimii ani afacerile din zona construcţiilor au început să scârţâie, iar Fiscul a început să-l vâneze pe omul de afaceri pentru a-şi recupera datoriile. Omul de afaceri s-a trezit cu sechestru pe mai multe bunuri, inclusiv pe mai multe apartamente dintr-unul din blocurile ridicate în partea de jos a oraşului.

Lucian Adrian Ungur are în prezent două firme Casa de vis Imobiliare SRL, pe care a şi deschis fast food-ul care îi aduce acum probleme şi Emsermann Comimpex SRL, aflată în insolvenţă. Ambele firme sunt pe pierdere. Dacă una dintre firme a înregistrat pierderi de doar câteva mii de lei, Emsermann Comimpex are pierderi de peste 200.000 de lei.

De curând, omul de afaceri a făcut demersurile pentru a reîncepe unul dintre proiectele sale mai vechi începute în anul 2007: o clădire de locuinţe pe strada Grădinilor. Aceasta ar urma să aibă două etaje plus mansardă şi ar adăposti trei apartamente.

Omul de afaceri a avut planuri mari şi şi-a încercat norocul chiar şi în avocatură. În urmă cu câţiva ani, Lucian Adrian Ungur a terminat Facultatea de Drept a Universităţii Ecologice din Bucureşti, extensia Bistriţa. Încă de la absolvire, Lucian Adrian Ungur încearcă să intre în lumea bănoasă a avocaţilor, însă nu prea are succes. Anul acesta, Lucian Adrian Ungur a încercat pentru a treia oară să intre în Baroul Bistriţa-Năsăud, însă a obţinut doar 36 de puncte din 100 posibile.

Lucian Adrian Ungur şi-a încercat norocul şi în politică, în 2012 candidând pe listele PP-DD la Primăria Bistriţa. Doar 4617 bistriţeni au pus ştampila atunci pe Ungur, numărul asigurându-i însă un fotoliu de consilier local. A pierdut şi fotoliul de consilier local, după ce partidul i-a retras sprijinul politic.

A candidat şi pentru fotoliul de deputat în Colegiul I, însă în mijlocul alegerilor, acesta a fost implicat într-un scandal, după ce l-a denunţat la DNA pe Octavian Seciu, liderul de atunci al PP-DD Bistriţa-Năsăud, pe motiv că i-ar fi cerut mită pentru a-i permite să-şi depună candidatura.

După experienţa neplăcută cu PP-DD, Lucian Adrian Ungur ia decizia radicală de a se retrage din viaţa politică. Nu l-a ţinut mult însă, revenind alături de PMP Bistriţa-Năsăud, unde a fost ales vicepreşedinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.