Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a fost prezent, joi, la Bistriţa la inaugurarea noii secţii de chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Ministrul s-a arătat mulţumit de investiţia făcută până acum la Bistriţa şi a promis noi alocări de fonduri pentru finalizarea blocului operator.

 

„Mă bucur că putem să mai inaugurăm o secție, fiindcă asta înseamnă că mai facem ceva pentru binele pacienților. Iată că infrastructura începe să semene cu ceea ce ar trebui să fie, cu ceea ce vedeți peste tot în țările vecine și mai spre vestul Europei. Vorbeam cu managerul SJU acum doi ani și spunea că își dorește o maternitate ca afară, iată că acum este ca afară şi chiar este invidiat de mulți alți directori de spitale. S-a investit în infrastructura de spital, şi aici am găsit un partener foarte serios în Consiliul Judeţean. Au fost şi situaţii mai puţin fericite în care nu am reuşit să ne înţelegem, pentru că din păcate doar cu banii pe care îi trimitem noi de la Bucureşti nu se pot face atât de multe pe cât am vrea, iar gestiunea locală, în multe cazuri, nu este cea mai potrivită. De aceea, merită felicitările noastre și managerul instituției pentru preocupare, pentru tot ceea ce face pentru mai binele pacienților. A înțeles foarte bine complementaritatea între medicină și biserică, este și ctitor de biserici, dar și de secții,  fără munca sa nu se întâmplau aceste lucruri. Tot ceea ce faceți este în folosul pacienților. Îmi doresc să mă invitați cât mai repede și la Ambulatoriul de specialitate, încă un pas înainte.

La rectificare vom cofinanța blocul operator, sper ca acesta să fie așa cum este nevoie în Bistrița. Practic, până în 2016, vom încerca să finalizăm cam tot ceea ce ar trebui să fie într-un județ de 300.000 de locuitori, pentru partea de urgență. Este adevărat sunteţi parte în mai toate programele Ministerului Sănătăţii, parte în Programul pentru infarct pe care îl gestionaţi împreună cu Mureşul şi Clujul, iar aici trebuie să ne gândim cum să îmbunătăţim indicii. În toate spitalele în care a fost introdus aceste program, mortalitatea a scăzut de trei ori.

Văd că au scăzut transferurile către Cluj, meritați toate felicitările, tot acest efort este de a gestiona mai ales urgențele critice aici. Asta se va încheia când vom avea și Neurochirurgia în totalitate funcțională. Vă avertizam anul trecut că o să vinăpacienţi şi din alte părți aici. Iată că s-a și întâmplat, aveți pacienți și din Ucraina şi asta înseamnă că sunteți pe drumul cel bun. Doar să nu vă sperie nimic și să continuați”, a spus ministrul Bănicioiu.

 

Noua secție de Chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița este parte a proiectului ”Supraetajare pavilion P+2 şi transformare în P+4 în vederea construirii unui Bloc operator centralizat şi al unor spaţii medicale – Faza 2” (2014-2016). Valoarea totală a investiţiei este de 24.102.923 lei, finanţarea fiind asigurată de Consiliul Județean și Guvernul României.

În acest moment este finalizat etajul IV al spitalului, unde va funcționa noua secție de Chirurgie și Ortopedie-Traumatologie a spitalului – saloane cu grup sanitar propriu, săli de tratament, spaţii administrative. Investiţia s-a ridicat la 10 milioane de lei.

Pentru finalizarea blocului operator situat la etajul III este nevoie de încă 14 milioane de lei. Aici vor funcţiona 8 săli de operaţii (3 săli de operaţii Chirurgie generală, 2 săli de operaţii Ortopedie-traumatologie, 1 sală de operaţii Urologie, 1 sală de operaţii Oftalmologie, 1 sală de operaţii ORL) şi 1 staţie de sterilizare proprie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.