Fostul şef al IPJ BN, Ioan Ovidiu Mureşan, a scăpat de gratii. Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Cluj a admis, joi,  contestaţia fostului poliţist şi a schimbat măsura arestului preventiv cu arestul la domicliu, pentru următoarele 30 de zile.

Instanţa a impus, totodată eliberarea de îndată a lui Ioan Ovidiu Mureşan, „dacă nu este arestat în altă cauză”.

„Admite contestaţia formulată de inculpatul M.I.O. împotriva încheierii penale nr. 86/F/03.06.2015 a Tribunalului Maramureş pe care o desfiinţează în întregime. Pronunţând o nouă hotărâre, în baza art. 242 alin. 2, art. 221 şi art. 218 Cod procedură penală admite cererea formulată de inculpat şi, în consecinţă:

Înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul:

1. M.I.O., cu măsura arestului la domiciliu prevăzută de art. 218 şi următoarele Cod procedură penală, pe o durată de 30 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 221 alin. 1 şi alin. 2 Cod procedură penală, impune inculpatului M.I.O. obligaţia de a nu părăsi imobilul din Bistriţa, str. Libertăţii nr. 9B, jud. Bistriţa-Năsăud fără permisiunea judecătorului cameră preliminară sau a instanţei; În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii:

-să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei ori de câte ori este chemat;

-să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi şi martorii din cauză, cu excepţia martorei M.L. (soţia inculpatului M.I.O.)

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului dacă nu este arestat în altă cauză, de sub puterea mandatului de arestare emis în prezenta cauză.

În baza art. 221 alin. 4 şi alin. 11 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În temeiul art. 221 alin. 8 Cod procedură penală, desemnează Poliţia Municipiului Bistriţa pentru supravegherea respectării de către inculpat a măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor impuse. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 18 iunie 2015”, este decizia Curţii de Apel Cluj.

În urmă cu două săptămâni, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Maramureş a respins solicitarea lui Ioan Ovidiu Mureşan de schimbare a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Mai multe despre acest subiect citiţi în Gazeta de Bistriţa, luni, 22 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.