Ziua Mondială a Zonelor Umede, se sărbătorește în fiecare an în data de 2 februarie pentru a marca semnarea Convenției asupra Zonelor Umede, la 2 februarie 1971, în orașul Ramsar (Iran), când a fost prima dată recomandată conservarea și folosirea înțeleaptă a zonelor umede.

La Bistrița, Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud va organiza la data de 29 o întâlnire cu elevii de la Școala Generală Lunca Ilvei, având în vedere că în localitate există Situl Natura 2000 ROSCI0101 „Larion”.

Aici vor acea loc o serie de activități de educare și informare adresate elevilor și cadrelor didactice din unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud.

„Unul dintre criteriile cele mai importante ale unei zone Ramsar este capacitatea acesteia de a atrage și de a menține păsările de apă, de a conserva zonele umede, fauna și flora.
În lume există în prezent 2.186 situri RAMSAR răspândite pe tot globul. România a aderat la Convenția de la Ramsar în anul 1991, existând astăzi 89 de zone umede dintre care 19 au fost declarate sit-uri RAMSAR: Rezervația Biosferei Delta Dunării, Balta Mică a Brăilei, Lunca Mureșului (jud. Arad și Timiș), Complexul Piscicol Dumbrăvița (jud. Brașov), Lacul Techirghiol (jud. Constanța), Parcul Natural Porțile de Fier, Parcul Natural Comana, Tinovul Poiana Ștampei”, potrivit directorului executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița – Năsăud, biolog-chimist Sever Ioan ROMAN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.