Guvernul a aprobat propunerea Ministerului Educaţiei de a le acorda studenţilor două zile libere, vineri şi luni, motivând că îi ajută pe cei care vor să voteze acasă.

La turul I, mai multi studenţi din provincie care studiază in Capitala au reclamat aglomeraţia de la o secţie de votare aflată în vecinătatea campusului Regie. Potrivit legii, ei pot vota la orice sectie, pe listele suplimentare.

„Adoptăm hotărârea de guvern propusă de Ministerul Educaţiei, un lucru care se mai folosea, de altfel, la cam toate alegerile, şi generale, şi locale. Ziua de luni pentru studenţi este liberă, cei care vor să rămână în centrul universitar rămân, dar cei care vor să meargă acasă să poată să voteze. Şi vineri, şi luni, în aşa fel încât, dacă merg acasă, votează acasă, dacă rămân aici, în centrele universitare, să ne organizăm bine şi să nu fie niciun fel de coadă sau aglomeraţie”, a declarat premierul Victor Ponta, în ședința de guvern de ieri.

De cealaltă parte a baricadei, prim-vicepreşedintele ACL, Cătălin Predoiu, a declarat că premierul Victor Ponta face un abuz în serviciu prin acordarea unei minivacanţe studenţilor la turul al doilea al prezidenţialelor.

„În legătură cu minivacanţa acordată studenţilor, eu sunt convins că studenţii sunt mult mai inteligenţi decât domnul Ponta şi vor înţelege că ceea ce vrea premierul nu e să le ofere trei zile libere, ci să nu-i ştie grupaţi, pentru că votul tinerilor nu merge către domnul Ponta, merge către domnul Iohannis”, a spus Predoiu.

Turul doi al alegerilor prezidenţiale se desfăşoară duminică, 16 noiembrie.

„Suspendarea cursurilor în universități în zilele din preajma turului doi al alegerilor prezidențiale, e o prostie fără margini, mai ales că, în mod obișnuit, la fiecare circumscripție electorală sunt liste suplimentare, iar studenții pot merge la orice secție să voteze”, a declarat pentru HotNews.ro președintele Senatului Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Constantin Rusu.

Acesta a continuat avertizând că „Ministerul Educației face jocul clasei politice”, iar „dacă studenții rămâneau în centrele universitare, mai degrabă mergeau la vot, pentru că mergeau în grup. Este și o metodă mascată de a împiedica eventualele proteste alte tinerilor și studenților”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.