Elevii de liceu pot câștiga finanțări de până la 10.000 de euro pentru școlile lor, dacă urmează un curs online gratuit de educație financiară și e-commerce, în cadrul competiției naționale „Bani pentru școala ta!”.

Aflată la a doua ediție, competiția se adresează elevilor, absolvenților, profesorilor, părinților și oricăror susținători ai unităților de învățământ, cu vârsta mai mare de 15 ani.

„Participanții își pot îmbunătăți cunoștințele financiare și de utilizare a comerțului electronic urmând unul sau ambele cursuri online – BaniIQ și Banii pe net pe platforma www.banipentruscoalata.ro. Ei trebuie să completeze chestionarul pre-training, să urmeze cu atenție fiecare modul și să-și verifice cunoștințele printr-un test final”, potrivit unui comunicat remisd redacției.

Fiecare instituție de învățământ este înregistrată automat în competiție odată cu înscrierea elevilor și susținătorilor în training și acumulează EUROpuncte pentru fiecare participant ce urmează trainingul și completează testul de verificare a cunoștințelor.

Liceul cu cel mai mare număr de participanți care completează cursul va primi un premiu constând într-o sumă egală cu numărul acestora, în limita a 10.000 de Euro. Premiul va fi folosit exclusiv pentru modernizarea liceului prin dotarea laboratoarelor, a claselor, achiziția de echipamente moderne și resurse educaționale.

„Competiția „Bani pentru școala ta!” este organizată de Junior Achievement Romania, în cadrul programului de educație financiară susținut de Visa și băncile membre. Programul național JA de educație financiară pentru tinerii peste 15 ani, din care fac parte trainingurile „BaniIQ” și „Banii pe net”, are ca scop îmbunătățirea cunoștințelor financiare ale populației și promovarea unui comportament responsabil, în contextul în care peste 14% din românii cu vârste cuprinse între 14 și 45 de ani sunt analfabeți financiar, iar 65% au dificultăți sau nu reușesc să-și acopere nevoile financiare zilnice”, se mai arată în același comunicat.

Peste 140.000 de elevi au luat parte gratuit în anul școlar 2014-2015 la cele două programe, folosind o metodologie learning by doing, adaptată la mediul economic din România și îmbogățită cu exemple din viața reală. Concepte precum venituri, cheltuieli, impozite, economii, credit, debit, ipotecă, Euribor, scadență, obligațiuni și multe altele au fost explicate pe înțelesul elevilor, cu ajutorul consultanților voluntari din mediul bancar care au participat în program. În urma unui sondaj de evaluare, 97% dintre tinerii participanți au apreciat faptul că sesiunile le-au oferit atât informații teoretice, cât și exemple și exerciții practice. De asemenea, 75% dintre cursanți au declarat, după program, că domeniul financiar le este mult mai accesibil și mai pe înțelesul lor.

„Competitia se derulează în perioada 20 septembrie – 30 octombrie 2015. Mai multe informatii despre competiție, traininguri, premiu și regulamentul de participare găsiți pe www.banipentruscoalata.ro”, se mai adaugă în comunicat.

Junior Achievement Romania este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație economică, antreprenorială și financiară, de etică și responsabilitate socială, de sănătate și viață activă. 39 de țări din Europa și 123 de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate gratuit de peste 280.000 de elevi din 1.600 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice și datorită susținerii financiare din partea comunității de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.