În cadrul proiectului BIO3R, Cercetașii Bistrițeni s-au ocupat de curățarea unei suprafețe din Pădurea Codrișor din Municipiul Bistrița și a malurilor râului Bistrița.

Astfel, prin igienizarea unei suprafețe de un km pe malurile Râului Bistrița și ecologizarea suprafeței situate în zona de agrement a Ștrandului Municipal Bistrița locuitorii au fost îndemnați să deprindă un comportament eco-friendly și să realizeze importanța colectării selective în cadrul comunității lor.
Colectarea selectivă presupune strângerea separată a deșeurilor ce pot fi reciclate.

„Este esențial ca oamenii să conștientizeze că trebuie să lăsăm o lume mai bună pentru următoarele generații ca ele să se poată dezvolta armonios într-un mediu propice. Epuizarea resurselor planetei este o problemă de actualitate, însă colectarea selectivă este un prim pas al reciclării și totodată un prim pas pentru a păstra sticla, hârtia și plasticul ca să realizăm lucruri noi din ele, fiind produse reciclabile cu diferite întrebuințări. O tonă de hârtie reciclată înseamnă 17 copaci salvați în timp ce 50 de peturi reciclate înseamnă un pulover. Sticla se reciclează la infinit. Ca și cercetași, ne propunem crearea unei lumi mai bune, a unei lumi în care oamenii iau inițiativa de a nu lăsa mediul din jurul lor să se degradeze. O lume în care poți să te bucuri de aerul curat, având optimism și entuziasm”, a informat Cătălina Ometiță-Dragoș, de la departamentul de imagine al Cercerașilor Bistrițeni.

Acţiunile H2O și Ecologizare 3R, fac parte din graficul de activități al proiectului “BIO 3R (Reciclare-Refolosire-Recondiționare)”, proiect cofinanțat din bugetul local al municipiului Bistrița pe anul 2015.

Scopul proiectului “BIO 3R (Reciclare-Refolosire-Recondiționare)” este valorificarea potențialului voluntarilor cu privire la capacitatea acestora de a-și perfecționa competențele în organizarea și desfășurarea unor campanii de informare referitoare la conștientizarea comunității privind importanța păstrarii unui mediu curat și metode de generare a energiei eco. Sprijinirea și susținerea tinerilor în vederea formării abilităţilor artistice şi de protecția mediului prin metoda de educaţie cercetăşească contribuie la o dezvoltare corectă ca individ în plan social, cultural, educaţional şi emoţional.

Fundaţia “Cercetaşii Bistriţeni” este principalul promotor al activităţilor cercetăşeşti din Bistriţa şi judeţul Bistriţa-Năsăud. Misiunea cercetăşiei în societatea româneasca este de a contribui la
educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.