Un poliţist din Târlişua a fost trimis în judecată de procurorii bistriţeni, luna trecută, sub acuzaţia de abuz în serviciu şi complicitate la contrabandă, fapte care, potrivit anchetatorilor, s-ar fi petrecut în perioada 2006 – 2014.
Acesta este al doilea angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, care activează la Postul de Poliţie Târlişua, trimis în judecată, după ce în septembrie un coleg de-al său a avut aceeaşi soartă.
Ioan Ţermure a fost trimis în judecată, în luna octombrie, de procurorii bistriţeni sub acuzaţia de abuz în serviciu şi complicitate la contrabandă. faptele sale se întind pe durata a nu mai puţin de 8 ani.
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Ţermure, „în calitate de lucrător de poliţie, în cadrul Postului de Poliţie Târlişua, în perioada 2006 – 2014, şi-a îndeplinit necorespunzător atribuţiile de serviciu, neconstatând fapte penale despre care avea cunoştinţă, favorizând astfel pe autorii unor infracţiuni, prin netragerea la răspundere penală”.
În luna septembrie, un alt agent de poliţie, Alexandru Bolbos, a fost trimis în judecată de procurori, acesta fiind angajat tot la Postul de Poliţie Târlişua.
Bolbos este acuzat de comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, instigare la fals în declaraţii, fals intelectual şi favorizarea infractorului, fapte comise în perioada în perioada 2013-2015.
Potrivit procurorilor, poliţistul „şi-a îndeplinit necorespunzător atribuţiile de serviciu, neconstatând fapte penale despre care avea cunoştinţă, favorizând astfel, pe autorii unor infracţiuni, prin netragerea la răspundere penală, iar într-un caz, determinând pe o persoană, să facă declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la modul de desfăşurare a unui eveniment rutier”.
În luna februarie, oamenii legii au cerut Judecătoriei Bistriţa încuviinţarea propunerii de arestare preventivă a lui Alexandru Bolbos, după ce acesta a fost reţinut pentru 24 de ore. Judecătorii au dispus aplicarea măsurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile, însă poliţistul a contestat decizia la Tribunalul Bistriţa-Năsăud unde a obţinut o măsură mai blândă – controlul judiciar.