Imobil Dan, o societate favorită a lucrărilor publice, a pierdut o contestaţie la CNSC, urmând ca lucrările la reabilitarea cinematografului Dacia să continue. Valoarea lucrărilor pentru faza doi a licitaţiei este de 5,5 milioane de lei. Cei de la Imobil Dan au întârziat astfel procedura, însă şi-au pierdut garanţia.

 

Ce spune CNSC

” Prin contestaţia, înregistrată la Consiliu sub nr. 15469/14.08.2015, formulată de către SC IMOBIL DAN SRL, cu sediul în Bistriţa, cartier Unirea, str. Oifului nr. 95, înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului cu nr. J06/206/2000, având CUI RO 13214081, reprezentată prin Dan Bălan – Administrator, prin CABINET AVOCAT DR. DOINA GHERMAN, cu sediul în str. Traian Moşoiu nr. 48, ap. 2, Cluj Napoca, jud. Cluj, împotriva adresei nr. VI/12.653/10.08.2015, reprezentând comunicarea rezultatului procedurii, emisă de către autoritatea contractantă JUDEŢUL BISTRIŢA-NĂSĂUD, cu sediul în Str. Piaţa Petru Rareş nr. 1-2, Bistriţa, Jud. Bistriţa-Năsăud, cod poştal 420080, în cadrul procedurii de cerere de oferte offline, fără etapă finală de licitaţie electronică, în vederea atribuirii contractului de lucrări, având ca obiect „REABILITARE ŞI MODERNIZARE CLĂDIRE EXISTENTĂ «CINEMATOGRAF DACIA» – FAZA 2, JUD. BISTRIŢA NĂSĂUD”, cod CPV 45453000-7, s-a solicitat, printre altele, suspendarea procedurii de achiziţie publică, până la soluţionarea fondului cauzei. În baza legii şi a documentelor depuse de părţi, CONSILIUL NAŢIONAL DE SOLUŢIONARE A CONTESTAŢIILOR DECIDE: 2 Respinge, ca nefondată, cererea de suspendare a procedurii de atribuire formulată de SC IMOBIL DAN SRL, cu sediul în Bistriţa, cartier Unirea, str. Oifului nr. 95, prin CABINET AVOCAT DR. DOINA GHERMAN, cu sediul în str. Traian Moşoiu nr. 48, ap. 2, Cluj Napoca, jud. Cluj, în contradictoriu cu autoritatea contractantă JUDEŢUL BISTRIŢA-NĂSĂUD, cu sediul în Str. Piaţa Petru Rareş nr. 1-2, Bistriţa, Jud. Bistriţa-Năsăud, cod poştal 420080. Prezenta decizie este obligatorie pentru părţi. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 5 zile de la comunicare”, se arată în decizia CNSC.

 

1,2 milioane de euro pentru continuarea lucrărilor la Cinema Dacia

Peste 1,2 milioane euro va aloca în plus Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a clădirii cinematografului Dacia din municipiul Bistriţa, se arăta într-un articol anterior. În prima fază, administraţia judeţeană a preluat, în baza unui contract de comodat încheiat cu RADEF „Romania Film”, doar sălile A şi C, iar de curând a fost preluată şi cea de a treia sală – B.De reabilitarea sălii B, conform planurilor iniţiale, ar fi trebuit să se ocupe RADEF, însă investiţia se pare că ar fi fost peste posibilităţile regiei. Pe de altă parte, iţele au fost încurcate şi de faptul că RADEF avea încheiat de prin 2011 un contract de concesiune a sălii respective cu o firmă din Cluj, pentru o perioadă de 10 ani.

În vara anului trecut, consilierii judeţeni bistriţeni au aprobat preluarea sălii B a Cinematografului Dacia, aflată în administrarea RADEF. Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, susţinea la acea vreme că sala B va fi modernizată şi va avea aceeaşi destinaţie – sală proiecţii filme, iar costul investiţiilor necesare nu va depăşi suma estimată iniţial pentru modernizarea celorlalte două săli, A şi C.

La licitaţia lansată în februarie anul trecut de Consiliul Judeţean pentru atribuirea contractului care vizează lucrările de modernizare a Cinematografului Dacia şi-au depus ofertele nu mai puţin de 10 societăţi comerciale. Printre acestea s-au regăsit nume cunoscute abonate la banii publici din Bistriţa-Năsăud.Iată care sunt firmele care ar fi vrut să îşi mai adauge în palmares un astfel de contract, estimat la 2.543.653 lei: SC Creativ Group SRL Bistriţa (firmă ce aparţine lui Călin Mariş), cu susţinător tehnic şi profesional SC GP Electroclass SRL Bistriţa; SC DIMEX 2000 COMPANY SRL Rebrişoara – în asociere cu SC INST-NISTOR SRL Bistriţa; SC PHOENIX CONSTRUCT SRL (firmă ce aparţine luzi Radu Chifa şi Petru Rus, deţinătorii Metropolis SRL) – care s-a prezentat cu nu mai puţin de 4 subcontractanţi: SC Mediacom Net SRL Bistriţa, SC Sermedo Total Service, SC Sist Electro SRL şi SC Diamelf SRL; SC Test prima SRL Suceava; SC Asiad Invest SRL Târgu Mureş; SC LARYLUC PROD SRL Bistriţa; SC Metal Construct SRL Bistriţa; SC ACI Bistriţa SA cu terţ susţinător tehnic şi profesional SC Trustul de Instalaţii Montaj şi Construcţii SA Cluj-Napoca; SC Îndemânarea Prodcom Livezile şi SC Imobil Dan SRL Bistriţa.

Contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a fost atribuit anul trecut firmei bistriţeneImobil Dan SRL, valoarea finală a contractului fiind de 1.423.624 lei, asta însemnând aproximativ 56% din valoarea estimată a contractului, de 2.543.653 lei.Contractul a fost semnat pe data de 3 iunie, iar lucrările trebuie finalizate în termen de 12 luni.

 

Lucrări în derulare

Investiţia a presupus înlocuirea parţială a şarpantei din lemn existente cu forme metalice, realizarea de reparaţii a şarpantei, înlocuirea învelitorii de tablă, refacerea instalaţiilor electrice, termice, sanitare şi de ventilaţii, realizarea pe exterior a unui termosistem.

De asemenea, Sala A (de proiecţii), care are o capacitate de 278 de locuri, urma să fie transformată în sală de spectacole, prin mărirea scenei, iar Sala C să fie transformată în sală de repetiţii. Documentaţia prevedea şi recompartimentări, atât la parter, cât şi la etaj – birouri, grupuri sanitare, depozite etc. -, realizarea unui corp nou de legătură între holul de acces şi scenă, scări şi rampe de acces în clădire etc.

 

Lucrări preconizate

În momentul de faţă, la fostul cinematograf Dacia se lucrează la etaj unde vor funcţiona birourile administrative, la faţadă şi acoperiş, şi undeva în partea a doua a acestui an administraţia judeţeană preconizează să demareze lucrări ce privesc partea a doua a proiectului, respectiv reabilitarea şi modernizarea sălii A şi a sălii B.

Astfel firma care a câştigat licitaţia derulată anul trecut, Imobil Dan, a desfăşurat lucrările amintite mai sus – birouri, faţadă şi acoperiş.

Partea din proiect care se referă la reabilitarea şi modernizarea sălii „A” a suferit câteva modificări faţă de prevederile iniţiale, întrucât s-a ajuns la concluzia că este nevoie de mărirea suprafeţei scenei, cu circa 3,75 m şi înălţarea ei cu 0,3 m, astfel încât să poată găzdui concerte de muzică simfonică, piese de teatru ori alte spectacole culturale. Drept urmare, a fost nevoie să micşoreze numărul de locuri din sală, două rânduri de scaune dispărând practic conform noului proiect. S-a găsit însă şi soluţia pentru ca numărul spectatorilor să nu se diminueze totuşi, prin construirea unui balcon unde numărul locurilor să ajungă la circa o sută, potrivit oficialilor CJ BN. Astfel, în final sala de spectacole va avea în total 330 de locuri.

De asemenea, conform noii documentaţii, va fi reamenajată şi sala B ca şi sală de proiecţii, dar şi a holului-foyer prevăzut cu anexe, respectiv cafenea, casă de bilete şi garderobă. Totodată vor fi reamenajate şi grupurile sanitare, spaţiile de depozitare de la subsol, cabina de proiecţie a sălii de cinema, dar şi scara de acces de la etaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.