Abuzurile de putere şi ilegalităţile conducerii noi au început din ziua când au avut loc alegerea lor. Atât ale Adunării generale, cât şi ale Consiliului director. Tocmai prin faptul constituirii lor ilegale!

 

Mai mult. Aflu abia acum că la baza generării unora a stat falsificarea modificărilor propuse pentru îmbunătăţirea Statutului, de la forma originală şi prezentarea modificată în actul adiţional şi supusă instanţei pentru aprobare. De exemplu, în art. 29 (1) era prevăzută că doi componenţi ai Consiliului director „fac parte de drept”, a ajuns schimbat, ca: „reprezentantul oraşului Năsăud şi preşedintele uniunii vor face parte de drept din consiliul director”, în loc de preşedintele de onoare, cum a fost iniţial. Căci este stabilit în acelaşi articol, alin. (IV), că: „Preşedintele Uniunii este preşedintele consiliului director”. Dar şi mai evidentă este izolarea preşedintelui de onoare, după modificarea Statutului, în actuala formulare a art. 34 (2): „La şedinţele consiliului director şi ale adunării generale poate participa şi preşedintele de onoare, al cărui vot va fi consultativ”. De aceea nu mai sunt anunţat când acestea se desfăşoară, şi în fapt n-am mai participat la nici una din 30 aprilie 2014. Acum mai urmează excluderea şi retragerea calităţii de „ales pe viaţă”, cum s-a şi cerut de vreo câţiva primari corupţi, membri în Adunarea generală.

Abuzurile şi nelegiuirilor au început din aşa-zisa „adunare istorică”, constituită cu o treime de oameni politici şi desăvârşită ilegalitatea în compoziţia Consiliului director. Dacă şi Ioan Nistor schimbat din preşedinţie sub dovezi de vinovăţie, după 4 ani este ales secretar al Consiliului director. Antonel Pop, sperietoarea primarilor de ieri, este confirmat ca unic manager şi soţia un fel de secretară. Amândoi cu contract de muncă angajaţi ai UCGN.

Eu, departe de ei, aşteptam răspuns de la Nistor şi Antonel şi informare pozitivă că au plecat din aparatul Uniunii, precum le cerusem, cu atât mai motivaţi că aveau în spate un audit negativ, impunându-li-se de restituit o sumă foarte mare… Fireşte că a fost o surpriză şi încurajare pentru mine când mi-a comunicat telefonic prof. Ioan Nistor că şi-a depus demisia scrisă la Uniune de retragere din orice activitate a UCGN în vara lui 2014. Îndată după aceea, în septembrie am primit o somaţie (rezoluţie) de la Judecătoria Năsăud să depun, printre alte precizări la cerere de constatare a nulităţii absolute, dar şi menţionarea când am aflat de „actul atacat”, respectiv alegerea politrucilor în Uniune (ceea ce e contrar legislaţiei privind anularea absolută).

Am răspuns la adresa Judecătoriei prin textul care se publică în continuarea acestuia.

 

PRECIZĂRI

La REZOLUŢIA din Dosar nr. 1240/265/2014 C.P.C., în termenul stabilit, aduc următoarele răspunsuri şi precizări:

1) Am achitat taxa judiciară de timbru în valoare de 20 lei, cf. Chitanţei CH MCJ 8423162 din 23.09.2014

2) La Cererea de chemare în judecată, în temeiul acţiunii de constatare a nulităţii absolute a Hotărârii Adunării Generale de constituire şi de alegere a organului executiv, respectiv Consiliul Director, fac următoarele precizări:

S-a încălcat art. 1, pct. 3 al Statutului Uniunii Comunelor Grănicereşti Năsăudene;

În Adunarea Generală a UNGC au fost aleşi 15 delegaţi reprezentând comunele aceeaşi primari care au fost aleşi pe criterii politice de partid; din totalul de 44 de membri care constituie Adunarea Generală. Din cei 15 primari, care sunt organe politice, pentru a treia oară: 5 au fost aleşi şi în Consiliul Director.

Aceste duble ilegalităţi, de alegere a Adunării Generale şi de alegere a Consiliului director, s-au comis în data de 30.04.2014.

Subsemnatul reclamant am luat la cunoştinţă de ilegalităţile de mai sus şi de nulitatea constituirii Adunării Generale şi a hotărârii cu privire la alegerea Consiliului Director în data de 15.05.2014, când cu greu am ajuns în posesia unui exemplar din Statutul UCGN cu ultimele modificări, şi în vigoare. (În paranteze precizez că deşi fac parte de drept, cu vot consultativ şi în Consiliul director, de la ultimele alegeri ale organelor Uniunii, nici o dată nu am fost chemat la şedinţele acestuia, încălcându-se art. 34 (2) şi art. 29 (1), confirmând şi prin aceasta cât de ilegală este activitatea Consiliului Director.)

În concluzie, cer soluţionarea cazului în baza art. 3, art. 26 (1) şi (4), a art. 41 (1) şi (2) ale Statutului U.C.G.N.

Precum şi în baza Ordonanţei nr. 26/2000, art. (1), 6 (2)  a); (3) d), art. 23 (2), art. 24 (4) şi art. 29 (4).

Prezentei speţe se inserează şi incompatibilitatea vizavi de fapte.

3) Alte înscrisuri doveditoare pentru anexare cererii, dacă va fi cazul, multiplicate de instanţă, le voi suporta şi achita în termen.

 

Cluj-Napoca, 24.09.2014

Reclamant,

TEODOR TANCO

P.S.: Fiind exclus de la activitatea curentă, după alegerea actualului Consiliu Director şi nerăspunzându-mi nici la corespondenţa expediată, n-am dispus de alte înscrisuri.

Teodor TANCO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.