Dedic acest articol memoriei celor arşi de corupţie şi ilegalităţi în incendiul de la Clubul Colectiv.
În timp ce purtam corespondenţă cu cei de la Uniune (neonorată de răspunsuri), acţiunea mea înaintată Judecătoriei din Năsăud îşi urma cursul. Cererea a fost înregistrată sub nr. 1240/265 din 21.05.2014.
Pentru că în următoarele articole ale serialului va fi de multe ori invocată acţiunea în justiţie şi se vor face trimiteri la normele de drept, cât şi pentru motivul că vor afla nemijlocit grănicerii celor 44 de comune toate ilegalităţile care se petrec de când UCGN A FOST OCUPATĂ DE PRIMARII MEMBRI AI UNOR PARTIDE, se transcrie textul acţiunii de la care a început procesul civil împotriva actualei Adunări generale şi a conducerii nominalizate a Uniuni. Dar şi pentru valoarea documentară privind istoria dramatică şi lupta pentru supravieţuire a părţii de grănicerism care mai există până într-o zi.
C ă t r e
JUDECĂTORIA NĂSĂUD
Subsemnatul TEODOR TANCO, dom. în Mun. Cluj-Napoca, B-dul 21 Decembrie 1989, Nr. 75, Bl. B, Ap. 10, în calitate de membru fondator şi Preşedinte de Onoare – titluri stabilite prin Procesul Verbal de constituire – şi Statutul ASOCIAŢIEI „UNIUNEA COMUNELOR GRĂNICEREŞTI NĂSĂUDENE” cu sediul în oraşul Năsăud, B-dul Grănicerilor, Nr. 14, înaintez alăturata
CERERE DE CONSTATARE A NULITĂŢII ABSOLUTE
Constituirii Adunării Generale din data de 30 aprilie 2014 a Asociaţiei şi alegerea CONSILIULUI DIRECTOR şi a Preşedintelui acestuia, dispunând pe baza celor mai jos dezvoltate:
- a constata nelegalitatea şi respectiv nulitatea constituirii Adunării Generale menţionate;
- a constata nulitatea alegerii Consiliului Director şi a Preşedintelui Consiliului Director; drept consecinţă a dispune organizarea unei noi Adunări Generale şi alegerea unui Nou Consiliu Director şi a unui nou preşedinte, cu respectarea dispoziţiilor legale la care voi face trimitere mai jos.
DEZVOLTAREA MOTIVELOR
- În conformitate cu art. 3 din Statut, Adunarea generală trebuie să se organizeze şi să-şi verifice legalitatea constituirii, respectând acele dispoziţii legale, conjugate şi cu alte dispoziţii în vigoare.
Astfel, Adunarea Generală trebuie să fie constituită din persoane apolitice, fără a deţine funcţii publice incompatibile cu scopul şi finalitatea acţiunilor asociaţiei, respectiv UCGN.
La Adunarea Generală mai sus menţionată au participat, din numărul total de 44 de membri, un număr de delegaţi – 15 mai exact – ce deţineau şi deţin funcţiile de PRIMARI – aleşi politic în comunele aparţinătoare şi care se constituie ca membri ai Asociaţiei.
Alături de aceştia anume identificaţi au participat şi 2 supleanţi care, de asemenea, sunt angajaţi politic.
În concluzie, am apreciat şi susţin ca Adunarea Generală întrunită în acest context încalcă dispoziţiile statutare mai sus indicate.
- Cu prilejul acelei Adunări Generale s-a ales şi Consiliul director format din 17 persoane, din care 5 sunt oameni politici, fiind primari şi respectiv viceprimari. Este cunoscut că TOŢI sunt aleşi pe criterii politice.
Este vorba de: GHEORGHE ONUL, primar de 20 de ani, din Salva;
MIRCEA ROMOCEA, primar în Năsăud;
POP IOAN, primar în Leşul Ilvei;
CRIŞAN DORU, primar în Prundu Bârgăului şi
TODORAN IOAN, viceprimar în localitatea Gledin, Com. Monor. Toţi din Jud. Bistriţa-Năsăud.
Din rândul acestora s-a ales, în persoana numitului ONUL GHEORGHE, preşedintele Asociaţiei.
Analizând atribuţiile Consiliului Director, cât şi al PREŞEDINTELUI, am considerat că s-au încălcat dispoziţiile legale în materie, deoarece Asociaţia susţine material interesele PRIMĂRIILOR prin acordarea de burse, ajutoare, stipendii pentru elevi şi studenţi din localităţile aferente, descendenţi de grăniceri. Or, acceptând situaţia de fapt, înseamnă că sunt serioase supoziţii ca hotărârile luate sub coordonarea unui atare consiliu şi director pot fi influenţate de interese politice.
De altfel, demersul meu şi argument, evident în susţinerea supoziţiilor menţionate, este şi faptul că pe parcurs s-a constituit o a doua persoană juridică în cadrul Uniunii care au „aranjat” diferite exploatări forestiere, aducând prejudicii patrimoniului Uniunii, ceea ce a dus la desfiinţarea acesteia pe cale juridică.
Menţionez expres că persoana care a „gândit” asemenea aranjament deţine şi în prezent funcţia de SECRETAR AL CONSILIULUI DIRECTOR – este vorba de NISTOR IOAN; şi POP ANTONEL, cel cu „căpuşa” – desfiinţată de justiţie.
Cred că se impune a se dispune măsura ca aceste persoane, care au organizat asemenea acţiuni ca înfiinţarea unei „căpuşe” pe patrimoniul Uniunii SĂ NU MAI POATĂ FACE PARTE ÎN VIITOR ca reprezentanţi (şi nici salariaţi) ai Uniunii.
În susţinerea celor dezvoltate mai sus invoc disp.: Art. 3 din Statutul U.C.G.N; O. nr. 26/2000, Art. 6 alin (1), (2) lit. a), alin. (3 lit. c), d) şi N.C.C.A
DOCTRINĂ: VERONICA DĂNĂILĂ – Legea fundaţiilor şi Asociaţiilor, Edit. C.H. BECK, Ed. 2.
Anexez: Proces verbal de constituire a Uniunii
Statutul Uniunii U.C.G.N.
Procesul Verbal al şedinţei din 30 apr. 2014.
Adeverinţa de fondator, a subsemnatului.
Teodor TANCO