Contestaţia de la Primăria Şieuţ a ţinut licitaţia pentru modernizarea pentru infrastructură şcolară în localitate.  Primarul Ioan Dedean va putea continua licitaţia estimată la aproximativ 1 milion de lei în urma eşecului contestaţiei celor de la Imobil Dan.

 

Ce spune decizia CNSC

”DECIZIE Nr. 25/4 C10/3737 Data: 12.01.2015 Prin contestaţia nr. 944/23.12.2014 înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor sub nr. 32789/23.12.2014, depusă de către SC IMOBIL DAN SRL, cu sediul în municipiul Bistriţa, Cartier Unirea nr. 95, judeţul Bistriţa Năsăud, având Cod Unic de Înregistrare 13214081 şi număr de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului J06/206/2000, formulată împotriva adresei nr. 4050/22.12.2014 reprezentând comunicarea rezultatului procedurii, emisă de COMUNA ŞIEUŢ (CONSILIUL LOCAL COMUNAL ŞIEUŢ), în calitate de autoritate contractantă, cu sediul în comuna Şieuţ, str. Principală nr. 197, judeţul Bistriţa Năsăud, în cadrul procedurii de „cerere de oferte”, pentru atribuirea contractului de achiziţie publică de lucrări, având ca obiect „Execuţie lucrări pentru

obiectivul de investiţie: «MODERNIZARE INFRASTRUCTURĂ ŞCOLARĂ ÎN COMUNA ŞIEUŢ: REPARAŢII CAPITALE ŞI REABILITARE TERMICĂ, ŞCOALA CU CLASELE I-VIII ÎN LOCALITATEA ŞIEUŢ – MODERNIZARE SISTEM DE ÎNCĂLZIRE, EXTINDERE CU UN CORP PENTRU GRUPURI SANITARE ŞI CENTRALĂ TERMICĂ, JUDEŢUL BISTRIŢA-NĂSĂUD»”, cod CPV 45453000-7, s-a solicitat: anularea hotărârii de declarare a ofertei sale ca neconformă şi reevaluarea ofertelor.

În baza prevederilor legale aplicabile, CONSILIUL NAŢIONAL DE SOLUŢIONARE A CONTESTAŢIILOR DECIDE:  În temeiul prevederilor art. 2711  alin. (2) din OUG nr.34/2006, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul respinge contestaţia formulată de SC IMOBIL DAN SRL în contradictoriu cu COMUNA ŞIEUŢ (CONSILIUL LOCAL COMUNAL ŞIEUŢ). Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia CNSC.

 

Care este obiectul iniţial al contractului

”Executie lucrari pentru obiectivul de investitie: “MODERNIZARE INFRASTRUCTURA SCOLARA IN COMUNA SIEUT:REPARATII CAPITALE SI REABILITARE TERMICA, SCOALA CU CLASELE I-VIII IN LOCALITATEA SIEUT – MODERNIZARE SISTEM DE INCALZIRE, EXTINDERE CU UN CORP PENTRU GRUPURI SANITARE SI CENTRALA TERMICA, JUDETUL BISTRITA-NASAUD” Valoarea estimata a contractului de lucrari: 1.019.970 lei fara TVA sau 231.301 euro fara TVA ( 1euro = 4,5097 din 14.03.2014): Care se constituie din urmatoarele componente: 1.            Executie lucrari 973.514 lei (fara TVA) 2. Cheltuilei diverse si neprevazute 46.456 lei fara TVA (4,956 % din valoarea estimata a contractului fara diverse si neprevazut si fara organizare de santier) . Suma de care dispune autoritatea contractanta conform devizului general al proiectului pentru capitolul de diverse si neprevazute este de 46.456 lei fara TVA (4,956 % din valoarea estimata a contractului fara diverse si neprevazut si fara organizare de santier)fara TVA, suma ce va fi decontata, în conditiile legii, pe parcursul derularii contractului, daca aceste cheltuieli apar si nu sunt aferente unor modificari substantiale ale acestuia si si fara a aduce atingere prevederilor art. 122 lit. i), respectiv art. 252 lit. j) din OUG nr.34/2006”, se arată în caietul de sarcini.

 

Creţu se înţelege cu Imobil Dan

Ovidiu Creţu se pare că semnează ultimele mari contracte de achiziţii publice înainte de verdicatul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie(ICCJ) care i-ar putea lăsa liber fotoliul de primar, arătam în vara anului trecut. Este vorba de licitaţia pentru blocurile sociale din Viişoara, atribuită săptămâna trecută societăţii Imobil Dan pentru peste 2 milioane de lei. Contractul ar avea o valoare la semnare de 2.011.855 lei, iar suma s-ar duce la firma favorită a licitaţiilor Primăriei Bistriţa, deţinută de Ghiocel Lucian Bezeriţă şi Balan Dan.

Gazeta de Bistiţa v-a relatat de-a lungul timpului faptul că primarul social-democrat Ovidiu Creţu intenţionează să construiască mai multe blocuri sociale în comuna Viişoara. Primul bloc s-a licitat după îndelungi planuri ale primarului ”roşu.” Planurile iniţiale pornesc încă din 2008, când Consiliul Local al municipiului Bistriţa a aprobat construirea a 360 de locuinţe sociale construite în două zone compacte din cartierul Viişoara.

Din aprilie 2011 şi până la finele lui 2013 au fost finalizate şi date în folosinţă 260 de locuinţe sociale, pentru care s-au cheltuit peste 18 milioane lei. Aceste locuinţe fac parte din primul lot de blocuri sociale construite în municipiu. La finele anului trecut a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru etapa a II-a de construire de blocuri sociale  – cinci blocuri cu 160 de apartamente în total – pentru care costul total al investiţiei este estimat la aproximativ 7,5 milioane de euro, durata de realizare a lucrărilor fiind de doi ani şi jumătate. De asemenea, în proiect sunt prevăzute şi patru tronsoane de drum cu o lungime totală de aproximativ 205 m, care vor reprezenta principalele căi de acces spre zonele propuse spre amenajare, dar şi 60 de locuri de parcare.

 

Şi Radu Moldovan se înţelege cu Imobil Dan

Consilierii judeţeni bistriţeni au aprobat recent, preluarea sălii B a Cinematografului Dacia, aflată în administrarea RADEF. Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, susţine că sala B va fi modernizată şi va avea aceeaşi destinaţie – sală proiecţii filme, iar costul investiţiilor necesare nu va depăşi suma estimată iniţial pentru modernizarea celorlalte două săli, A şi C. Aceste două săli vor fi reabilitate şi modernizate de SC IMOBIL DAN, firma care a câştigat contractul care vizează lucrările de modernizare a Cinematografului Dacia, arătam anul trecut.

În luna februarie, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a lansat licitaţia pentru contractul de modernizare a clădirii Cinematografului Dacia care va deveni centru cultural multifuncţional, valoarea lucrărilor fiind estimată la 2.543.653 lei.

 

Două săli transformate în centru multicultural

Investiţia presupune înlocuirea parţială a şarpantei din lemn existente cu forme metalice, realizarea de reparaţii a şarpantei, înlocuirea învelitorii de tablă, refacerea instalaţiilor electrice, termice, sanitare şi de ventilaţii, realizarea pe exterior a unui termosistem. De asemenea, Sala A (de proiecţii), care are o capacitate de 278 de locuri, va fi transformată în sală de spectacole, prin mărirea scenei, iar Sala C va fi transformată în sală de repetiţii. Documentaţia prevede şi recompartimentări, atât la parter, cât şi la etaj – birouri, grupuri sanitare, depozite etc. -, realizarea unui corp nou de legătură între holul de acces şi scenă, scări şi rampe de acces în clădire etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.