Salariul minim ar putea fi majorat la 1.450 lei/lună de la 1 februarie

80

Salariul minim brut pe ţară va fi majorat la 1.450 de lei/lună, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern postat pe site-ul Ministerului Muncii.

Pentru angajatorii care încheie contracte cu stabilirea unui salariu de bază mai mic decât salariul minim brut pe lună, amenzile ajung de până la 2.000 de lei.

 

De la 1 februarie 2017, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 1.450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166 de ore, în medie, pe lună, în anul 2017, reprezentând 8,735 lei/oră, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern postat pe site-ul Ministerului Muncii.

Potrivit proiectului, încheierea unui contract individual de muncă cu stabilirea unui salariu de bază mai mic decât cel prevăzut în prezentul proiect de hotărâre de Guvern constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 300 lei la 2.000 lei.

În prezent, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este stabilit la 1.250 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 de ore în medie pe lună în anul 2016, reprezentând 7,382 lei/oră.

 

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Presedintele nostru „drag si iubit „… pe care si eu l-am votat , de-mi vine sa-mi trag palme… o sa faca tot ce-i sta in putintza sa bage strambe , raca si zazanie, ca cei care au castigat guvernarea, sa nu-si poata pune in aplicare Programul de guvernare si tot ce intreprind sa le iasa pe dos… ! PDL -istii nu se vor cumintzi in veci… ! Oricum „Guvernul Meu”… sa dus … pentru totdeauna … chiar daca si domnucile Gorghiu si Turcan… numai ca nu dau in balbaiala de necaz … !

LĂSAȚI UN MESAJ