Doi bărbaţi din Parva au fost reţinuţi, joi, după ce poliţiştii au efectuat 26 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud. Ambii au comis mai multe infracţiuni şi riscă acum să ajungă după gratii.

Poliţiştii bistriţeni au efectuat, joi, 26 de percheziții, pe raza judeţului, la persoane bănuite de abuz în serviciu, fals intelectual, contrabandă, deţinere și producere de alcool în afara unui antrepozit fiscal autorizat, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, braconaj şi evaziune fiscală.

 

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 12.500 de lei, 5 arme de vânătoare, 107 cartuşe letale, 3 lunete şi accesorii pentru arme de foc, 200 de ţigarete de contrabandă, 1.190 de litri de alcool, o instalaţie de producere a alcoolului, 2 ciocane de marcat şi înscrisuri.

De asemenea, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.500 de lei, dintre care 3 prevăzute de Codul Fiscal şi 2 de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Până în acest moment, față de doi bărbaţi, de 48 și de 52 de ani, ambii din localitatea Parva, județul Bistriţa – Năsăud, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Cei doi sunt bănuiţi că, în 2014, în calitate de funcţionari silvici, ar fi întocmit documente aferente unei exploatări forestiere, care în realitate nu ar fi avut loc, cauzând astfel un prejudiciu de 100.000 de lei.

De asemenea, bărbatul, de 48 de ani, ar fi deținut fără drept 57 de cartușe, de diferite calibre, pentru armă letală.

Totodată, cei în cauză ar fi omis să constate comiterea unor infracțiuni silvice, care intrau în atribuțiile lor de serviciu.

Bărbații urmează să fie prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, al Direcţiei Generale Anticorupţie, precum şi al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

La activităţi au participat jandarmi și pompieri.

 

Braconieri prinși de DIICOT în aceeași săptămână

La data de 22.03.2016 procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea au efectuat  un număr de 3 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Focşani şi a judeţului Vrancea într-o cauză în care se efectuează cercetări faţă de inculpaţii Scurtu George şi Vasilache Dumitru pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane şi trafic de minori.

În cauză există suspiciunea  rezonabilă că în perioada 2014-2015 inculpatul Scurtu George a recrutat,transportat, transferat şi adăpostit la domiciliul său din municipiul Focşani, în scopul exploatării sexuale, mai multe victime minore şi majore, prin inducere în eroare şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acestora.

De asemenea, în cauză există suspiciunea  rezonabilă că în perioada 2014-2015  inculpatul Vasilache Dumitru a recrutat,  transportat, transferat şi  adăpostit  în locuinţa sa situată pe raza judeţului Vrancea o victimă minoră în scopul exploatării sexuale, fiind determinată să presteze astfel de activităţi prin constrângere, inducere în eroare şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acesteia.

Cu ocazia percheziţiilor domicliare a fost găsită şi ridicată suma de 5.000 de lei, 160 de euro şi documente de identitate ale victimelor.

Procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vrancea au dispus măsura reţinerii  pentru o perioadă de 24 de ore faţă de inculpaţii  Scurtu George şi Vasilache Dumitru urmând să fie prezentați Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările vor continua în scopul stabilirii întregii activităţi infracţionale sub aspectul identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, precum  şi a conturării şi stabilirii gradului de implicare a fiecărui participant.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Pază şi Intervenţie Rapidă Vrancea şi Biroul de poliţie Rurală 6 Năneşti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.