Cele 59 de familii din Bistriţa-Năsăud care şi-au revendicat proprietăţile aflate pe raza Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Pomicolă Bistriţa vor putea intra în posesia celor 116 he de teren.

Camera Deputaţilor a aprobat în urmă cu câteva minute, cu 214 voturi pentru, propunerea legislativă pentru modificarea anexei nr.3 şi a anexelor nr.3.30, respectiv 8.11 din Legea nr. 45/2009 privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu – Şişeşti” şi a sistemului de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii şi industriei alimentare, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Nu mai puţin de 59 de familii din Bistriţa-Năsăud vor putea beneficia de aplicarea sentinţelor judecătoreşti, definitive şi irevocabile, privind retrocedarea celor 116 ha de teren aflate in perimetrul Staţiunii Pomicole Bistriţa.

În sprijinul bistriţenilor au venit în 2013 cei 5 parlamentari bistriţeni care la acea vreme formau USL – Doina Pană, Stelian Dolha, Ioan Deneş, Dorin Dobra şi Daniel Suciu – cu o iniţiativă legislativă prin care să fie îndreptată situaţia în care se aflau cele 59 de familii bistriţene, astfel ca aceştia să poată intra în posesia terenului revendicat şi pentru care, culmea, deţineau sentinţe definitive şi irevocabile pronunţate de instanţele din România încă din 2010.

Cuiul din talpă a fost o lege adoptată de Parlament în 2009, în timp ce oamenii băteau sălile de judecată, an în care aleşii neamului au decis să treacă o parte din terenul Staţiunii din domeniul privat în domeniul public al statului.

În 2013, când parlamentarii bistriţeni au promovat iniţiativa legislativă pentru pentru modificarea anexei nr.3 şi a anexelor nr.3.30, respectiv 8.11 din Legea nr.45/2009 privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu – Şişeşti” şi a sistemului de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii şi industriei alimentare, cu modificările şi completările ulterioare, nu au avut sorţi de izbândă.

Anul trecut însă, după o vizită a câtorva reprezentanţi a celor 59 de familii la Parlament, oamenii au avut ocazia să îi lămurească pe membrii Comisiei pentru Agricultură a Camerei Deputaţilor despre situaţia de la Bistriţa. Şi când există voinţă se găsesc şi soluţii, astfel că oamenii îşi vor intra în drepturi, iar buna funcţionare a Staţiunii nu va fi periclitată.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.