Casa de Cultură a Sindicatelor Bistriţa, situată pe strada Alexandru Odobescu, va intra în reabilitare, investiţia urmând să se facă cel mai probabil cu bani europeni. Proiectul de reabilitare este dat în lucru, existând deja o autorizaţie de construire eliberată de Primăria Bistriţa.

Până în 1912, actuala Casă de Cultură a Sindicatelor Bistriţa a fost gimnaziu de fete, în timpul războiului era folosită de armata maghiară pentru „secţia de bolnavi gravi”, iar după 1918 a fost utilizată de Armata Română ca şi cerc cultural. În timpul restaurării dominaţiei maghiare era cazinou (1940-1944), apoi casă a armatei. Ulterior a devenit centru de documentare medicală. În 1966, a trecut în administrarea Consiliului Raional al Sindicatelor, iar din 1968 în proprietatea Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR).

La momentul de față, în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor Bistrița, se află o sală de spectacole cu 200 de locuri, o sală de coregrafie, o bibliotecă cu 14.000 de volume, şase săli de curs, patru birouri administrative, două birouri pentru CSDR şi Cartel Alfa, un birou pentru CAR, unul pentru Centrul Teritorial Antidrog şi o magazie.
Tot aici funcţionează şi Şcoala Postliceală „Carol Davila”, înfiinţată în 1991 sub coordonarea tehnico-administrativă a lui Alexandru Câţcăuan.O vreme şi-a întrerupt activitatea, dar a revenit ulterior.

Din 2004, clădirea adăposteşte şi Centrul Bistriţa a Universităţii Ecologice Bucureşti, coordonat tot de Alexandru Câţcăuan careîn 2007 a obţinut titlul de master în Drept intern şi internaţional al mediului la Universitatea Ecologică Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.