Finanțat prin programul Mecanismul Financiar SEE proiectul “ARTE” a debutat la 1.06.2014 și se va derula până la data de 31.05.2016.
Parteneriatul proiectului este format din 5 organizații: Universiatea Politehnică București, România – Solicitant; University of Akureyri, Islanda; Macdac Engineering Consultancy Bureau (MECB) Ltd, Malta; Information Technologies Institute, Lituania; Camera de Comerț și Industrie Bistrița Năsăud-Bistrita.
Obiectivul proiectului este crearea unei structuri comune, o curriculă și conținut pentru un modul de instruire interdisciplinar în domeniul AR prin studii de caz și activități de diseminare, implicând activ cele 5 organizații utilizând, într-un mod creativ tehnologiile de informare și comunicare moderne.
Grupurile țintă vizate de implementarea și rezultatele proiectului sunt: studenții din domeniul științelor, ingineriei și afacerilor; adulții interesați de programe de formare profesională continuă; și antreprenori dornici să învețe și să exploreze tehnologia AR.
Principalele activităţi ale proiectului sunt:
Analiza nevoilor de formare ale tinerilor intreprinzători în domeniul AR
Dezvoltarea unui modul curricular comun privind realitatea augmentatp pentru antrereprenori
Dezvoltarea conținutului modulului de realitate augmentată
Dezvoltarea conținutului e-learning privind realitatea augmentată
Testarea cursului pilot
Diseminarea și exploatarea rezultatelor proiectului
Workshop Conferința finală
Evaluarea și asigurarea calității
Conferința de închidere a proiectului va avea loc la București la data de 1.04.2016 prilej pentru prezentarea rezultatelor implementării proiectului şi concluziile generate de experienţa procesului de implementare.
Mai multe despre proiect: https://www.camis.pub.ro/index.php/arte