Organizația Municipală PER Bistrița, condusă de Cristian Țetcu, a trimis o adresă către Agenția de Protecția Mediului Bistrița-Năsăud și Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu în care precizează că zona unde sunt amplasate cele 30 de chioșcuri, spațiu verde amenajat pe bani publici, nu trebuie „batjocorit”.

„Prin prezenta, vă aducem la cunoștință că Primăria municipiului Bistrița a amplasat 30 căsuțe de lemn (chioșcuri) pe spațiile verzi din jurul Bisericii Evanghelice.

Târgul de Crăciun va începe conform programului anunțat de administrația locală în 6 decembrie 2015.

Ecologiștii și foarte mulți cetățeni nu sunt de acord ca un spațiu verde amenajat pe bani publici să fie batjocorit. Întrebăm, dacă în acest caz Legea 24 a spațiilor verzi, art. 9 privind avizele și acordurile, a fost respectat?

Vă rugăm să ne puneți la dispoziție și să ne informați, dacă există aprobări date în acest sens. Cerem ca în cel mai scurt timp să luați măsurile care se impun pentru mutarea lor pe pietonal sau în Piața Mică.

Insistăm asupra celor de pe latura nord-estică a bisericii, puse cu stivuitorul în mod brutal, efectiv pe perimetrele înierbate.

De 1 Decembrie s-au servit alimente la chioșcuri și noroiul făcut de sute de pași a transformat zona în una dezolantă. Deja au început nemulțumirile bistrițenilor cu privire la ceea ce se întâmplă în Piața Centrală. Așteptăm să luați măsurile care se impun conform legilor în vigoare”, se arată în adresa PER Bistrița.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.