Dezbaterea publică cu tema: „Ce vor tinerii de la Consiliul Local şi Primăria Bistriţa?” nu a primit sală de la Primăria Bistriţa, pe motiv că în 26 noiembrie 2015, începând cu ora 14:00 este şedinţa Consiliului Local.

În seara zilei respective, la ora 20:00, când simplii cetăţeni din societatea civilă (38 de persoane) s-au întâlnit în faţa Primăriei Bistriţa luminile din sala Consiliului Local erau stinse…
Participanţii au hotărât să povestească amical în parcul din faţa Bisericii Evanghelice despre doleanţele, aşteptările, planurile şi cererile pe care doresc să le adreseze Primăriei şi Consiliului Local Bistriţa”, a precizat pe blogul său prof.Florin Ioan Bojor.

Astfel tinerii prezenţi vor să ceară Primăriei Bistriţa:

-Să aprobe o sală pentru dezbateri publice.
-Să răspundă la solicitarea cu peste 3000 de semnături a realizării unui skatepark şi să consulte semnatarii.
-Să creeze un spaţiu adecvat concertelor de muzică alternativă.
-Să răspundă la cererile publice, petiţiile publice şi la scrisorile deschise.
-Să pună dezbaterile şi şedinţele de Consiliu Local după ora 18:00 pentru ca bistriţenii care muncesc să poată participa.
-Să asigure siguranţa publică faţă de posibili agresori (asemenea criminalului Ioanei Timciuc) şi protecţia tuturor cetăţenilor, inclusiv a celor din cartierele sociale.
-La întâlnirea din stradă au participat şi consilierii locali Ioan Peteleu şi Sorin Hangan.

„Întâlnirea nu a deranjat liniştea publică şi nici nu a fost o adunare publică, căci simplii cetăţeni neavând sală au povestit prieteneşte în parcul din faţa Bisericii Evanghelice, asemenea persoanelor de vârsta a III-a ce se întâlnesc în parc”, a mai adăugat prof.Florin Ioan Bojor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.