Guvernul aprobă, în şedinţa de miercuri, zilele libere din 2023, altele decât cele care sunt declarate sărbători legale. Astfel, Executivul îşi propune să facă punte de Ziua Unirii Principatelor Române, Ziua Copilului şi Sfânta Maria. 

Potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului de miercuri, zilele de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august vor fi zilele libere în anul 2023.  

Astfel, Guvernul face punte de Ziua Unirii Principatelor Române, Ziua Copilului şi Sfânta Maria, zile care sunt sărbători legale nelucrătoare, potrivit Codului Muncii.  

”Zilele de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august 2023 fiind stabilite ca zile libere, instituţiile publice şi autorităţiile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 28 februarie 2023, 30 iunie 2023, respectiv 31 august 2023, potrivit planificărilor stabilite (…) În ceea ce priveşte locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii, dispoziţiile prezentului proiect de act normativ nu se aplică. De asemenea, pentru funcţionarea justiţiei ca serviciu public, dispoziţiile prezentului proiect de act normativ nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august 2023 şi nici participanţilor în aceste procese”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.