Zeci de şoferi au devenit pietoni, în weekend! Peste 180.000 lei amenzi

102

 

Aproape 700 de amenzi au aplicat poliţiştii de la Rutieră din Bistriţa-Năsăud, în acest weekend, şoferilor indisciplinaţi în trafic, iar pe 30 i-au transformat în pietoni, în special pentru că s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Parte dintre beţivii de la volan s-au ales cu dosare penale. Totodată, oamenii legii au retras 13 certificate de înmatriculare.

 

Potrivit iPJ BN, cu ocazia acțiunilor desfășurate, în perioada 27-29 ianuarie a.c., polițiștii au aplicat 689 de sancțiuni contravenționale , în valoare totală de peste 180.000 de lei. Ca urmare a încălcării normelor de circulație, polițiștii de la rutieră au reținut 30 de premise de conducere și au retras 13 certificate de înmatriculare.

 

Astfel, la data de 28 ianuarie a.c., pe DN 17, pe raza comunei Prundu Bîrgăului, polițiștii l-au oprit în trafic pe un tânăr de 28 de ani, din Tiha Bîrgăului, care conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Fiind efectuate verificări, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere. De asemenea, cel în cauză a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de tânăr, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bîrgăului au luat măsura reținerii pentru 24 de ore și au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

La data de 26 ianuarie a.c., un bărbat de 37 de ani, din Dealul Ștefăniței, a fost identificat în trafic, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost pozitiv și i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

De asemenea, la data de 28 ianuarie a.c., în localitățile Poiana Ilvei și Maieru, polițiștii au identificat în trafic doi bărbați, de 32 ani, din Poiana Ilvei, respectiv 25 de ani, din Maieru, în timp ce conduceau autoturisme, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Aceștia au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost pozitive.

În toate cele trei cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here