Zeci de mii de petarde, confiscate de jandarmi! Unde s-a întâmplat asta

323

 

Câteva zeci de mii de petarde au fost confiscate de jandarmii bistrițeni de la un bărbat care vindea ilegal astfel de materiale pirotehnice în Piața Decebal din municipiu. Drept urmare, oamenii legii ar putea deschide un dosar penal pe numele bărbatului, întrucât comercializarea ilegală de materiale pirotehnice constituie infracțiune.

 

Potrivit Jandarmeriei Bistrița-Năsăud, miercuri, 27 decembrie a.c., jandarmii aflaţi într-o acţiune de patrulare în zona Pieţei Decebal, s-au autosesizat când în faţa unui magazin au depistat un bărbat, în vârstă de 56 de ani, care comercializa obiecte pirotehnice din categoria I.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au găsit peste 62.000 de petarde, interzise la deţinere, ca urmare i-au întocmit acestuia actele de sesizare, având în vedere că deţinerea sau orice operațiune cu materii explozive efectuate fără drept constituie infracțiune, conform Legii 126 din 1995, republicată, art. 37, lit.a. Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoane juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile amenajate, în condiţiile legii.

În această perioadă, părinţii sunt rugaţi să supravegheze mai atent copiii, deoarece sunt expuşi accidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice„, mai precizează sursa citată.

Jandarmii bistriţeni vor executa în continuare astfel de acţiuni specifice pentru prevenirea unor asemenea fapte şi recomandă cetățenilor să nu achiziționeze materiale pirotehnice de la persoane neautorizate, deoarece manevrate necorespunzător, acestea reprezintă un real pericol, preponderent pentru viaţa şi integritatea fizică, provocând un număr mare de victime în fiecare an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here