Autorităţile mexicane au deschis o anchetă la un penitenciar, după ce au primit informaţii legate de existenţa unor gropi comune secrete în curtea închisorii, relatează cotidianul La Nacion.

Peste 40 de cadavre s-ar afla îngropate în mai multe gropi comune dintr-un penitenciar din oraşul porturar Coatzacoalcos, statul mexican Veracruz, susţin mai multe publicaţii locale, precizând că scrisori anonime conţinând această informaţie au ajuns pe adresele redacţiilor în ultimele zile.

Veracruz este unul dintre cele mai violente state din Mexic, disputat de cartelurile Jalisco Noua Generaţie şi Los Zetas, subliniază La Nacion.

Specialişti din cadrul mai multor organizaţii pentru drepturile omului au vizitat închisoarea pentru a verifica informaţiile, a precizat un oficial al guvernului din Veracruz, Mayra Ledesma.

O sursă din poliţie a declarat pentru AFP, sub protecţia anonimatului, că mai multe zone din curtea penitenciarului au fost închise cu bandă perimetrală, printre care un magazin şi un teren de sport.

Potrivit scrisorilor anonime transmise presei, cadavrele ar aparţine unor persoane asasinate între 2010 şi 2018 de către cartelul Los Zetas. Printre victime, s-ar afla avocaţi, precum şi persoane răpite care nu şi-au putut plăti răscumpărarea.

În prezent, peste 40.000 de persoane sunt date dispărute în Mexic. Majoritatea sunt victime ale „narco-războaielor” purtate de cartelurile mexicane. În 2018, au fost înregistrate 33.000 de omoruri în Mexic, cele mai multe cazuri fiind legate de crima organizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here