Zeci de comercianți de flori din Bistrița-Năsăud s-au ales cu amenzi în pragul Zilei Internaționale a Femeii. Asta pentru că oamenii legii au organizat controale, în urma acestora fiind depistate nereguli, astfel că s-a impus aplicarea unor sancțiuni.

”26 de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Poliției municipiului Bistrița au acționat, în sistem integrat, la data de 6 martie, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu flori, produse ornamentale și accesorii”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Astfel, pe raza municipiului Bistrița, au fost efectuate controale și verificări de specialitate la 30 de operatori economici ce își desfășoară activitatea în spații de interior, florării sau depozite de flori. De asemenea, au fost verificați  46 de operatori economici, ce își desfășoară activitatea, temporar,  prin intermediul comerțului stradal.

”Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate un număr total de 59 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 136.000 lei (55 prevăzute și pedepsite de Legea 12/1990 și 4 prevăzute de O.U.G. cu nr. 28/1999, privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale)”, mai completează Crina Sîrb.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au dispus confiscarea de numerar, în sumă de 1.774 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here