Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creştere şi cea mai ecologică din Europa, este vinovată de discriminarea angajaților săi. Compania are un istoric vast legat de modul în care își tratează angajații.

Judecătoria Buftea a încuviinţat, ieri, executarea silită a companiei, într-un dosar din anul 2014, în care Wizz Air a fost acuzată că a concediat 19 angajaţi, după ce au înfiinţat şi s-au alăturat unui sindicat.

„Este o mare victorie nu numai pentru noi, ci pentru toţi membrii personalului companiilor aeriene din România şi Europa pe care Curtea Supremă i-a susţinut cu acest verdict”, a declarat Mircea Constantin, responsabil de sindicatul organizat în cadrul Wizzair şi preşedintele asociaţiei Flight Personnel Union România (FPU România).

„Am văzut o nouă generaţie de companii aeriene în România, unde stilul de conducere este foarte ostil faţă de dreptul angajaţilor de a se organiza în sindicate, printre critici se numără chiar şi premierul Norvegiei Erna Solberg, care a spus că nu vrea să zboare cu o companie care refuză organizarea angajaţilor”, a spus acesta, potrivit adevarul.ro.

Ce a hotărât Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD)

– Comunicarea dezacordului faţă de înfiinţarea sindicatului reprezintă discriminare (Wizzair şi-a exprimat public dezacordul, atât în timpul unei şedinţe de bază, cât şi într-o minută scrisă);

– Desfacerea contractelor de muncă a persoanelor asociate cu sindicatul format, reprezintă discriminare;

– Discriminarea a avut ca scop stoparea mişcării sindicale, ceea ce este o faptă extrem de gravă;

– Aplicarea amenzii contavenţionale totale în valoare de 25.000 lei pentru Wizz Air Hungary KFT, Budapest;

– Obligă Wizzair Hungary KFT la comunicarea rezumatului prezentei hotărâri în mass-media de circulaţie naţională.

Cazul a fost susţinut de Costel Gîlcă, avocatul sindicatului şi Preşedintele Onorific al asociaţiei FPU România:

„Verdictul este foarte important pentru dreptul de a organiza şi a da un exemplu că acest tip de comportament nu va trece neobservat şi are consecinţe. Pe termen lung însă aceste decizii ar trebui să fie însoţite şi de o amendă care vizează cifrele de afaceri ale companiei”.

În cele din urmă, sindicatul a repurtat o nouă victorie, compania fiind obligată să publice rezumatul acestor decizii în presa de circulaţie naţională şi în propria publicaţie care se distribuie călătorilor, conform art. 26 alin. 2 al O.G. nr. 137/2000.

În 2015, CNCD România a decis că disponibilizările dispuse de Wizz Air constituiau în mod clar discriminare împotriva angajaţilor.

Alte două sentinţe definitive ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din anul 2019 confirmă faptul că Wizz Air se face vinovată de discriminarea angajaţilor săi.

SAP este primul sindicat înfiinţat la nivelul societăţii Wizzair.

Flight Personnel Union România este o asociaţie profesională specializată în industria aviaţiei care luptă pentru interesele angajaţilor din industria aviatică. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here