Voucherele eliberate de Administraţia Fondului pentru Mediu în 2011 rămân valabile până cel mai târziu în 23 noiembrie, de la acel moment ele rămânând fără nicio valoare, a atenţionat, luni, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, anunţă Mediafax.

Cel puţin 60.000 de vouchere Rabla nu fost deocamdată folosite, din totalul de 120.000.

 

Până la această dată, conform datelor prezentate de ministrul Mediului, cu ajutorul voucherelor au fost cumpărate 21.300 de maşini. Majoritatea celor care şi-au cumpărat maşini prin programul "Rabla" au folosit numărul maxim de vouchere permis de regulile programului, respectiv trei.

"Anul acesta, în cadrul Programului Rabla, Administraţia Fondului pentru Mediu a alocat 120.000 de tichete, acestea fiind distribuite în totalitate către colectori. Numărul de maşini noi achiziţionate până acum este de 21.300, dintre care 8.000 sunt româneşti. Vreau să atrag atenţia că tichetele valorice se eliberează de către colectorii validaţi numai până la data de 21 noiembrie 2011 şi vor putea fi utilizate de către proprietari doar până pe 23 noiembrie. Ultima cerere de decontare va putea fi depusă de către producătorul validat cel mai târziu la data de 25 noiembrie, iar decontul va fi realizat până pe 12 decembrie anul acesta. De asemenea, vreau să subliniez că toţi cei care deţin sau vor deţine astfel de tichete trebuie să le valorifice în termenele menţionate, deoarece ulterior acestea îşi vor pierde valoarea", a anunţat Borbely, citat de Mediafax.

Firmele interesate de programul "Rabla" trebuie să depună dosarele chiar mai devreme, până în 15 octombrie. De asemenea, până pe 10 noiembrie trebuie depuse documentele pentru Programul Rabla pentru tractoare, demarat pe 12 septembrie, iar ultima cerere de decontare se va depune de către producătorul validat cel mai târziu la data de 25 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.