După ce miercuri, polițiștii bistrițeni au reținut 15 permise de conducere, joi, a venit rândul altor 16 conducători auto să fie transformați în pietoni. Și asta din cauză că au fost mult prea grăbiți pe șosele. 

Pentru preîntâmpinarea producerii unor evenimente grave având în vedere și condițiile meteo, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud au acţionat, joi, cu aparate radar pe DN 17 și DN 15 A, unde au depistat 16 conducători auto care au depăşit cu mai mult de 50 de km/h viteza legală. Toți cei 16 au rămas fără permise de conducere, acestea fiind reținute de polițiști.

Totodată, oamenii legii au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 16.000 de lei conducătorilor auto care au încălcat normele rutiere în vigoare. 

Având în vedere faptul că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum se află în topul celor mai frecvente cauze generatoare de accidente rutiere în județul nostru, polițiștii rutieri desfășoară în mod constant acțiuni la care folosesc și aparate radar.

Prin aceste acțiuni, polițiștii bistrițeni urmăresc conștientizarea conducătorilor auto cu privire la urmările deosebit de grave la care se expun atunci când nu respectă prevederile legale privind regimul legal de viteză.

Poliţia bistrițeană vă reaminteşte că VITEZA cauzează şi agravează accidentele de circulaţie. Le cauzează pentru că reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului şi le agravează întrucât şocul este mai puternic, iar consecinţele dramatice„, a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.