Viorel Hrebenciuc, condamnat la închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale! Vezi ce pedepse au primit și ceilalți inculpați

234

Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, miercuri, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, instrumentat de procurorii DNA. Decizia instanţei supreme nu e definitivă, anunță Mediafax.

 

În același dosar a fost condamnat și Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă.

De asemenea, Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de pădure din judeţul Bacău, a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare, în timp ce fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, a fost achitat.

Condamnați au fost și judecătorul Lorand Andras Ordog, de la Tribunalul Covasna – 3 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, Dan Costin Bengescu  – 2 ani și 6 luni pentru trafic de influenţă, Iosif Kadas a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru cumpărare de influenţă, iar Sorin Ion Iacob, la 2 ani şi 6 luni de închisoare, tot pentru cumpărare de influenţă, fostul deputat Ioan Adam – 2 ani de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, Gabriela Sturdza – 2 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la cumpărare de influenţă, judecătoarea Anca Roxana Adam, de la Tribunalul Braşov –  2 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la cumpărare de influenţă.

Potrivit Mediafax, fostul şef Romsilva, Adam Crăciunescu, a fost achitat pentru infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Şi Iulian Burlan, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătăşel au fost achitaţi.

Decizia instanţei supreme nu este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here