O româncă şi cei doi copii ai ei au fost salvaţi de carabinieri după ce a stat timp de zece ani sechestrată într-o localitate din Calabria, sudul Italiei.  Din 2007 până astăzi, românca, acum în vârstă de 29 de ani, a fost ţinută captivă într-o pivniţă, legată de pat şi abuzată sexual de nenumărate ori. Un coşmar care întrece până şi imaginaţia unui scenarist de filme de groază, scrie presa italiană, conform Digi24.

 

Femeia, în vârstă de 29 de ani, a ajuns în Italia în 2007 când avea doar 19 ani, angajându-se ca îngrijitoare la o familie din localitatea Lamezia. După moartea bătrânei pe care o îngrijea, fiul acesteia a sechestrat-o pe tânăra româncă, ţinând-o captivă într-o pivniţă.

Femeia a fost legată de pat şi supusă la nenumărate abuzuri sexuale. În urma acestor abuzuri, femeia a născut doi copii, un băiat acum în vârstă de 9, şi o fetiţă care acum are 3 ani, pe care agresorul i-a forţat să trăiască în aceleaşi condiţii inumane: în pivniţă, în spatele unei uşi legate cu lanţuri, fără apă, curent, servicii de igienă, printre şobolani şi şoareci şi cu nişte cartoane pe post de aşternut.

Starea în care se afla băiatul mai mare (murdar, cu haine rupte), aflat în maşină cu italianul în vârstă de 50 de ani, au fost cele care au atras atenţia unor poliţişti în timpul unui control de rutină. Aceștia au cerut să stea de vorbă cu mama băiatului. Ce au descoperit apoi le-a confirmat suspiciunile, dar i-a și șocat. Nu a fost nevoie de cercetări amănunţite ca să-şi dea seama că femeia era pur şi simplu o sclavă, care nu mai realiza ce i se întâmplă după atâţia ani de tortură. Era legată de pat, nu mai făcuse baie de un an, iar rănile de pe corp, cusute cu aţă pescărească i-au cutremurat până şi pe oamenii legii. Femeia nu a avut parte de asistenţă medicală nici măcar în timpul celor două sarcini.

Românca a trecut prin chinuri groaznice şi de multe ori, copilul mai mare era chiar obligat să participe la ritualurile de tortură aplicate mamei lui.

Ea şi cei doi copii au fost imediat plasaţi într-un cămin temporar, iar bărbatul, cunoscut cu antecedente penale pentru abuzuri sexuale, a fost reținut miercuri dimineaţă şi aşteaptă din spatele gratiilor decizia judecătorilor.

Totodată, reprezentantul regional al Drepturilor Copilului, Antonio Marziale, a solicitat dechiderea unei anchete şi în ceea ce priveşte autorităţile locale din Lamezia.

„Ştiau serviciile sociale despre această situaţie? Ştiau vecinii şi cunoscuţii lor despre această situaţie? Cunoştea şcoala această situaţie? Dacă da, atunci ce au făcut? Cum se face că bărbatul a fost arestat, în timpul unui control de rutină, doar pentru că poliţiştilor li s-a părut că băiatul care se afla în interiorul maşinii era în stare jalnică. Dacă asta nu ar fi atras atenţia poliţiştilor, ce se întâmpla ? Cine ştie şi tace este complice. Dacă cei care au tăcut au îndatoriri instituţionale şi civice, atunci ei trebuie să răspundă în faţa justiţiei şi să îşi schimbe profesia”, a spus Antonio Marziale.

 

1 COMENTARIU

  1. Asa le trebuie, ca se duc prin strainatati si se inhaita cu tot felul de go.ze.ri, care efectiv isi bat joc de ele… ca nu pot sta acasa sa-si vada de copiii pe care-i au si de batranii lasati efectiv fara ajutor si cand se intorc acasa, sunt pline de tot felul de „boli” de ti-e frica si sa treci pe langa ele … sa nu te „contaminezi ” …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here