La Spitalul Județean de Urgență Bistrița se construiește una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe (UPU) din România, spune președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan. Potrivit acestuia, lucrările la acest obiectiv de investiții se derulează conform graficului stabilit de constructor.

”Lucrările la una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din România sunt în grafic, fiind vo! Pacienții vor beneficia de aparatură medicală de ultimă generație și o suprafață totală de 1.414 de metri pătrați (față de 280 mp, cât a fost în vechiul UPU). Așadar, o investiție în sănătate realizată din respect pentru oameni și cadrele medicale, care va reduce semnificativ timpii de așteptare, va facilita accesul persoanelor cu dizabilități, prin crearea infrastructurii necesare (lift, rampe de acces) și va crește calitatea actului medical”, spune Emil Radu Moldovan.

Investiția în reabilitarea, modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița se ridică la circa 2 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Lucrările sunt executate de asocierea dintre companiile DEPISTO STAR SRL (pentru lucrările de construcții, instalații interioare: electrice, sanitare, HVAC, PSI) și GB INDCO SRL (pentru instalații de fluide medicale).

Durata contractului este de 11 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here